Jaaaa! Så lät, minst sagt, det när slutsignalen mellan Aranäs och Skånela ljöd. Då stod det klart att Skånelas herrar vunnit bortamatchen med 33-31 och kvalserien med 3-0 i matcher. Därmed stod det också klart att klubben blev klart för Handbollsligan, den högsta serien, nästa säsong. Förra och enda gången hittills som laget spelat i handbollens finrum var säsongen 2012/13.

– Det är galet. Vi är så glada och firande hela natten, säger en lyrisk Jimmy Karlsson som är sportchef i Skånela IF.

Förra säsongen föll Skånela på målsnöret och förlorade kvalet med 3-2 i matcher. Så skulle det inte bli denna gång.

– Vi har ju kvalat upp till Handbollsligan i fyra eller fem säsonger nu och vi har förlorat i sista matchen och på små marginaler och på otur så det kändes att det var vår tur nu. Ingenting har gått emot under kvalet, spelare var friska och inga röda kort så handbollsspelet fick avgöra och det var ganska tydligt att vi var bättre än Aranäs, säger han.

Skånelasupportrar i Kungsbacka

Skånelasupportrar i Kungsbacka

Skånela IF

Supportrar firade hemifrån

På O'learys i Märsta hade många Skånelasupportrar samlats för att titta på matchen. Även där var det fest och det lokala lagets seger firades. Sportchefen kan känna igen sig i känslorna supportrarna både på plats i Kungsbacka och hemma kände innan det var klart.

– Jag sitter ju numer på läktaren och kan inte göra så mycket åt det som händer på planen. När man sitter på läktaren mår man fysiskt dåligt. Jag vågar knappt titta ibland, det är olidligt och inte hälsosamt egentligen, säger Jimmy Karlsson.

Nu väntar välförtjänt vila för laget innan förberedelserna för nästa säsong tar vid. Innan dess är det dags för en fest tillsammans med supportrarna på Oléarys i Märsta under lördagskvällen.

Mattias Flodman tillsammans med assisterande tränare Tim Lindqvist efter Skånelas seger mot Aranäs.

Mattias Flodman tillsammans med assisterande tränare Tim Lindqvist efter Skånelas seger mot Aranäs.

Skånela IF