Hallå där, Jenni Pers Dahlqvist, vad vill du jobba med när det kommer lokalt till Sigtuna kommun?– Mitt uppdrag är att jobba strategisk i samverkan med andra lokala aktörer och främst kommunen med målsättningen att Sigtuna ska vara en trygg kommun att leva och bo i.

Vilka är dina viktigaste egenskaper som polis?– Jag en driven person med ett stort engagemang, som polis arbetar jag med tydlighet och ett stort hjärta. Att få vara med och påverka samhället till något bättre är det som präglat mina yrkesval. Innan jag blev polis jobbade jag i sjukvården i ungefär nio år.

Jenni har gjort ett flertal olika saker under sin tid som polis.

– Jag började i yttre tjänst för att sedan gå vidare för att jobba med utredning av ungdomsbrott, jag har även jobbat med kurser kring bemötande av självmordsnära personer samt bemötande av psykisk ohälsa och NPF-diagnoser i ett regeringsuppdrag mot polismyndigheten.

Innan hon fick tjänsten som kommunpolis för Sigtuna var Jenni gruppchef för ungdomsutredningar i Järva.Valsta hamnade i år på polisens lista över utsatta områden. Hur vill du att ni och kommunen jobbar för att få bort Valsta från den listan?– Vi har en långsiktigt plan tillsammans med kommunen för att göra Valsta till en tryggare plats. Vi arbetar i samverkan med trygghet och förebyggande insatser genom både social och situationell brottsprevention. Polisen har ett uppdrag att lagföra kriminella individer och arbeta långsiktigt med att bryta ner den lokala kriminella förmåga som finns i Märsta och Valsta. Ett arbete vi kommer att jobba med så länge som vi behöver.Vad gör dig lämplig för det här jobbet?– Jag har utifrån mina erfarenheter genom livet, både privat och yrkesmässigt mycket att bidra med till Sigtuna kommun och ser verkligen fram emot att få växa in i det här uppdraget.Till sist, vad ser du fram emot just nu?– Några dagars ledighet för återhämtning och en stunds reflektion kring mitt nya uppdrag.