I oktober 2020 kom beskedet att den populära träffpunkten Café 4 i Kungsängen slagit igen.

Vid tidpunkten mötte Mitt i 90-åriga Aina Rehnberg som kände sig bekymrad över att inte längre kunna träffa sina vänner på träffpunkten. Fram till att lokalerna stängde ner drevs caféet som en del av den dagliga verksamheten.

https://www.mitti.se/nyheter/social-traffpunkt-for-aldre-forsvinner/reptji!bx3qzYNwYLWshIQ4JpvrOw/

– Café 4, den dagliga verksamheten, kommer inte öppnas i den form som den fanns i innan pandemin. Alla de som tidigare deltagit i verksamheten har fått nya placeringar, sa socialchefen Helena Åman till tidningen då.

På frågan vad socialchefen ville säga till de äldre som sörjde att en social träffpunkt plötsligt försvann sa Helena Åman:

– Om man vill besöka en caféverksamhet så finns möjligheten att besöka kommersiella aktörer i närområdet.

Torsdagen den 19 maj 2022 återinvigdes Café 4 av kommunen.

Under närvaro av äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD) och socialnämndens ordförande Martin Normark (L) fick publiken efter bandklippning äta hembakat fikabröd och titta runt i de nyrenoverade lokalerna.

Någon daglig verksamhet blir det inte mer i lokalen.

Istället så kommer nya Café 4 drivas av invånare som står långt i från arbetsmarknaden. Det kan röra sig om individer med försörjningsstöd, hemmasittande ungdomar eller människor med missbruksproblematik.

Caféverksamheten är tänkt att fungera som en väg tillbaka till arbetsmarknaden.

– Det är väldigt roligt att vi kan öppna caféet igen, det finns ett behov av bra mötesplatser för alla åldrar. Nu ser vi fram emot att lokalerna kan fyllas med aktiviteter och liv, efter en lång period präglad av restriktioner och pandemi, sa Martin Normark i samband med invigningen.