I veckan stod det klart att Framtidenkoncernen (de kommunala bostadsbolagen) och Business Region Göteborg tecknat en bred överenskommelse med två privata aktörer för att tillsammans verka för en positiv utveckling i Bergsjön.

– Vårt nya handslag för Bergsjön tillsammans med Saab och Balder innebär att vi nu har ett organiserat samarbete med näringslivet i hälften av stadens sex områden som är eller har varit särskilt utsatta, säger Terje Johansson, vd och koncernchef, Framtiden.

Ett så kallat Handslag har tidigare tecknats i Tynnered och Biskopsgården.

Fler arbetstillfällen

Samarbetet handlar om att skapa fler jobb för personer som bor i det aktuella området, samt skapa konkreta satsningar på fritid och skolan.

– Vi har hittat en modell för att stötta de boende genom att storföretagen banar väg genom sin handlingskraft. Där alla parter agerar utifrån sina naturliga roller och vi tillsammans kan bidra praktiskt och konkret i utsatta områden. Jag tror vi kan göra skillnad på riktigt genom att samverka så här. Inte bara i de aktuella områdena utan för Göteborg som helhet, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg, i pressmeddelandet.