Göteborg

Frågan! Vilket är ditt bästa knep för att överleva fattigjanuari?

Dino Soldin

Mattias Hansson:

– Det är väl det vanliga knepen som gäller även i år. Det är nog tyvärr inget ni inte har hört förut…

Angelika Nilsson:

– Det är bra att göra storkok, och det är viktigt att verkligen ta vara på resterna som blir över! Att inte slänga sånt som går att använda.

Anna Schramm:

– Sen ser vi alltid till att inte handla mer än det man verkligen behöver just nu. Och istället för att äta chips så ska man poppa popcorn i kastrull. Det är jättebilligt och jättegott! 

Dino Soldin

Fredrik Stendahl:

– Jag försöker alltid att avstå från att köpa saker jag inte behöver, så det kan man ju tänka extra mycket på. Det är ju mycket rea nu också, exempelvis mellandagsrean, men då kanske man får stå emot att handla saker som man faktiskt inte behöver.

Bertil Nilsson:

– Det är väl det vanliga egentligen, man får tänka till och vara eftertänksam! Man kan ju sänka någon grad huset och spara in lite på elen till exempel. Man får försöka att spara där man kan! 

Sia Mabadi.

Sia Mabadi.

Dino Soldin

Sia Mabadi:

– Jag är bara hemma och hälsar på familjen nu, egentligen bor jag i London och där är jag ofta ute och äter och dricker gott så jag skulle nog säga att man ska äta mindre ute, och kanske till och med köra en “dry january”. Då kan man nog spara in en hel del!

Jolina Gustavsson och Amalie Hjortnaes.

Jolina Gustavsson och Amalie Hjortnaes.

Dino Soldin

Jolina Gustavsson:

– Vi pluggar så vi försöker ta så många extrapass på jobbet som möjligt under ledigheten till exempel – då är det mycket OB också, så man får bara ta alla pass man kan. Sen lagar jag matlådor och äter mindre ute. 

Amalie Hjortnaes:

– Jag tänker också mycket på maten, man kan ju till och med passa på att äta hos andra också!

Tobias Söderman.

Tobias Söderman.

Dino Soldin

Tobias Söderman:

– Nu ser det ju inte så bra ut att jag håller i en påse, men den är faktiskt inte min. Mitt tips är att hålla koll i matvarubutikerna, och kika efter gratisprover kanske, haha!