På Ekerö ridskola, som genomför verksamheten för Mälaröarnas Ridklubb, har trycket bara blivit större under pandemin. Omkring 300 vuxna och barn köar i dag för att få rida. Nu ber Mälaröarnas Ridklubb kommunen att ta ansvar för anläggningen i Ekebyhovsdalen.

Klubben vill att man bygger ytterligare ett ridhus på anläggningen –en samlingsplats som alla ridklubbar på Mälaröarna kan använda.

Hästsporten populär

Klubben vill också att kommunen utvecklar de lokaler som finns och gör dem tillgängliga för personer med funktionsvariationer.

Syftet med förslaget är dels att ersätta det ridtält som kollapsade under snön vintern 2010, dels att fler ska få möjlighet att rida.

– Vi har haft diskussioner om verksamheten. Hästsporten är ju populär och det är viktigt att det finns idrott som ungdomar, och kanske framför allt tjejer, tycker är roligt att engagera sig i, säger kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M).

– Vi är alltid positiva till nya idéer och tankar från olika föreningar. 

Kommer kommunen att prioritera detta?

– Det skulle vara bra att utveckla verksamheten, men vi får se i vilken omfattning. Det är upp till oss att försöka fördela kommunens resurser så att de ger nytta för så många som möjligt.