Demonstranterna samlas på parkeringen vid Wenner-Gren center klockan 20 fredagen den 31 maj. Sedan kör de en runda i stan för att visa sitt missnöje med beslutet att stänga av delar av Sveavägen under fyra sommarhelger.

– Vi räknar med ungefär 200 bilar men det kan absolut bli fler. Vi ska demonstrera mot beslutet som vi anser är riktat mot oss – mot motorkulturen, säger Bo Adolfsson, ordförande i Moonshine cruisers i Farsta som arrangerar demonstrartionen.

Varför är det så viktigt att få köra där?

– Det är våra gator. Vi har haft dem sedan 1950-talet. Det är raggarvarvet. Det är kultur att åka där. Börjar man stänga av allting är vi väl ute i Järfälla till slut.

Kan inte fotgängare få ta över gatan några gånger per år?

– Absolut. Men syftet var förmodligen inte det från början, utan att stänga av oss. Staden tog beslutet först och förhandlade sedan. Det var inte så demokratiskt tycker vi.

Kan ni inte dela gatan med fotgängarna?

– Jovisst. Idén med gågatan är kanske inte så jävla dum, vi har inget emot den. Vi skulle säkert komma överens om vi satte oss ner och diskuterade. Men det går liksom inte när ett beslut redan är taget. Vi har blivit överkörda av Stockholms stad helt enkelt.

Vad säger ni till boende som stör sig på cruising och stöket det medför?

– Stöket fick vi bort tillsammans med staden. De ställde upp bajamajor och sopstationer. Både vi och boende var nöjda, det fungerade jättebra! 

Kommer demonstrationen att gå lugnt till?

– Vi kommer att ställa till med kaos i Stockholm. Hur tror du Sveavägen kommer att se ut om vi blir riktigt många? Men vi ska följa trafikreglerna.

– Man kallar det för ett försök men jag tror att man vill göra gågatan permanent nästa år.