Jennika Gustafsson från Gubbängen tar plats i stolen framför spegeln medan Dadde Stark förbereder tatueringsmaskinen med bläck. För fyra månader sedan blev Jennika mamma till sonen Elof. Nu ska hans namn präntas in i huden på hennes högra arm.

– Det är ett sätt att smycka sig som allt annat. När man väl har börjat är det kört, säger hon om tjusningen med tatueringar.

Tog över efter revisorer

Det är andra veckan sedan Open Arms tatuering slog upp dörrarna på Tallkrogsplan. Här låg tidigare en revisionsbyrå. Nu ljuder punkskrammel ur högtalare och i plastbackar längs väggen står plattor med band som Bad Brains och the Cramps.

Dadde Stark och kollegan David Söderberg har arbetat i fem månader med att göra om lokalen.

– Det här är värt allt slit, konstaterar Dadde Stark.

Nystart efter paus

Duon må vara ny i Tallkrogen men de är inga rookies. David Söderberg startade Open Arms för tio år sedan i Täby, tillsammans med sin bror. Dadde Stark anslöt fem år senare.

Efter en längre paus dök suget upp igen.

Hur kommer det sig att det blev just Tallkrogen?

– Vi visste att vi ville vara i söderort eftersom vi båda bor i närheten och det är bättre utanför tullarna. Södermalm är överbefolkat med tatuerare. Sen känns det som att det här är ett centrum med potential, säger Dadde Stark som själv bor i Gubbängen.

Att det rör sig mindre folk i Tallkrogen än exempelvis i Hökarängen, tror de inte spelar någon roll.

– Om man som tatuerare gör sånt som folk gillar spelar det inte så stor roll var man är, säger David Söderberg.

Dadde Stark håller med:

– Våra kunder går ju runt med vår reklam på kroppen. Vi skulle kunna hålla till i skogen och ändå få folk.

De hoppas hitta en kundkrets i områdets många nya studentbostäder. En av de som bor där, Edit Thor, har redan hittat hit.

– Det är jätteroligt att det händer lite här, säger hon och visar upp sin nygaddade arm.