En souldiva, en krumping-queen, ett operafenomen och en trio av sirqus-artister. Mot slutet av juni kommer Rebel Royale till Teaterparken för att väcka Hägerstensåsens amfiteater till liv.  

– Scenen ser ut som en gräddbakelse men gräddbakelsen har jäkla tryck i sig. Vi har det vackra med operapartier och lite balettinslag. Samtidigt krossar vi den bilden och punkar till det rojalistiska, säger Erik Rosales som står på scen.

Han har blivit handplockad från musikteatergruppen Sirqus Alfon, tillsammans med medlemmarna Martin Östman och Henrik Strindberg. Bredvid dem står Sofia Jung, Maria Johansson Josephsson och Savanna Hanneryd.

Fans klär ut sig

Savanna är yngst i gänget och har aldrig jobbat med Parkteatern förut. Hon plockades in för sin ovanliga dansstil.

– Krump. Det är en dansstil som knappt existerar i Sverige. Den kommer från South Central i Los Angeles. Jag tror typ fyra personer i hela Sverige kan den.

När Mitt i träffar gruppen i Vitabergsparken har de redan haft tre lyckade föreställningar. Erik berättar om ett tonårsgäng som råkade sitta i parken under ett genrep. Ljuden som kom från scenen fångade deras intresse.

– Vi hade ingen kostym på oss och vi körde inte fullt ut. Men de blev helt i gasen ändå. Sedan på premiären hade de klätt upp sig likadant som oss. Dagen därpå var de här ännu en gång för de tyckte inte att de levererade tillräckligt på premiärdagen, säger Erik.

– De har till och med gjort en grupp på snapchat som heter "Rebel Royale Stans", fyller Savanna Hanneryd i.

Men trots ett positivt gensvar har inte allt gått som smort.

– Maria har precis dragit av sig hälsenan och Sofia har kört så jäkla hårt att hennes röst är slut. Men det som är fint, som hör showen till, är att de här rebellerna ger sig tusan inte på en trasig hälsena eller kvaddad röst. Det är budskapet om att allt är möjligt, säger Erik Rosales.

Världsunik teknik

Showen som Rebel Royale bjuder på är närmare besläktat med cirkus, dans och konsert än vad den är teater.

– Det är inte så att vi framför ett manus och så ska man lära sig om vår samtids stora dilemman. Vi bjuder på fysiska upplevelser. Det vi gör på scenen har aldrig gjorts utomhus, säger Erik Rosales.

Han jobbar mycket med tech-cirkus och konceptet har han tagit med sig till Rebel Royale.

– Det vi gör är världsunikt. Vi jobbar bland annat med synkade iPads som svävar framför våra ansikten och vi skapar tillsammans med publiken interaktiva musikvideos.

"Känns bra i hjärtat"

Både Erik Rosales och Savanna Hanneryd är glada över att få vara en del av Parkteatern.

– Det är jätteviktigt att vi inte låser in konst och kultur i fashionabla rum. Där knappt jag ens känner mig välkommen, säger Erik och fortsätter.

– Hur kan konst och kultur på riktigt vara del av sin samtid? Då måste vi ju synas på platser där folk finns. 

Savanna instämmer.

– Parkteatern är ett fantastiskt koncept. Det är tillgängligt för folk som inte har råd att annars gå på teater. Det känns bra för mig personligen i hjärtat att veta att alla kan komma.