Passar in. Det tycker KSAU om förskolan som Fondamentor Skolfastigheter AB vill bygga i Södersätra. Foto: Illustration: Krook & Tjäder

Privata förskolan i Södersättra ska stå klar i början av 2023

Det ser ut att bli Tellusbarn i Sverige AB som får driva den privata förskolan i Södersätra. Fondamentor Skolfastigheter AB vann anbudstävlingen om att få bygga förskola på kommunens tomt, och planerar att driva den genom Tellusbarn i Sverige AB.

  • Publicerad 11:30, 19 okt 2021

I takt med att Väsjön växer ökar också behovet av skolor och förskolor. Under våren i år har kommunen tagit in anbud för att driva en privat förskola på en kommunal tomt i Södersätra, den del av Väsjön där utbyggnaden har kommit längst.

Sju anbud kom in och nu har kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, utsett vinnaren – som alltså blev Fondamentor Skolfastigheter AB.

Prismässigt låg anbudsgivarna nära varandra men vid en sammanvägning har Fondamentor visat på den bästa helhetslösningen för den pedagogiska verksamheten, enligt KSAU.

Man har också bedömt att byggnaden som föreslås är väl anpassad till omgivande bebyggelse och att utemiljön är bra utformad med många möjligheter till lek och rörelse.

Tillståndsprövning nästa steg

En företagsbedömning av anbudsvinnarens koncern har gjorts för att säkra att företaget är en god avtalspart för kommunen.

Nästa steg är att verksamhetsutövaren, Tellusbarn i Sverige AB, ansöker om tillståndsprövning. Prövningen sker inom utbildningsnämnden och tar några månader.

Under tiden fortsätter arbetet med bygglov. Enligt en preliminär tidplan ska ett godkänt bygglov kunna finnas i början av 2022 och ett år senare ska förskolan så stå klar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Clownigt besök till Tureberg

Nyheter Föreställningen hålls på låtsasspråk. Den 15 augusti kommer clowntrion Trio Smack till Sollentuna för att bjuda på clownshow.fredag 5/8 15:49

Oväntade vinnarna av Gothia cup

Nyheter Vinnare. "Glädje och lättnad flödade i kroppen" När Sollentunalaget Maj FC startade 2019 var målet klart: vinna Gothia cup. Två år, en pandemi och många cuper senare är laget tillbaka i Sollentuna, med bucklan på hyllan.fredag 5/8 15:48

Halva flyktingkvoten snart fylld

Nyheter I augusti ska Sollentuna ha ordnat bostad åt 39 av 65 från Ukraina Nyligen lagstadgades det att kommuner i Stockholm ska tillhandahålla boende åt ett visst antal ukrainska flyktingar som flytt från kriget. I Sollentuna hamnade antalet på 65 personer.torsdag 4/8 17:18