Passar in. Det tycker KSAU om förskolan som Fondamentor Skolfastigheter AB vill bygga i Södersätra. Foto: Illustration: Krook & Tjäder

Privata förskolan i Södersättra ska stå klar i början av 2023

Det ser ut att bli Tellusbarn i Sverige AB som får driva den privata förskolan i Södersätra. Fondamentor Skolfastigheter AB vann anbudstävlingen om att få bygga förskola på kommunens tomt, och planerar att driva den genom Tellusbarn i Sverige AB.

  • Publicerad 11:30, 19 okt 2021

I takt med att Väsjön växer ökar också behovet av skolor och förskolor. Under våren i år har kommunen tagit in anbud för att driva en privat förskola på en kommunal tomt i Södersätra, den del av Väsjön där utbyggnaden har kommit längst.

Sju anbud kom in och nu har kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, utsett vinnaren – som alltså blev Fondamentor Skolfastigheter AB.

Prismässigt låg anbudsgivarna nära varandra men vid en sammanvägning har Fondamentor visat på den bästa helhetslösningen för den pedagogiska verksamheten, enligt KSAU.

Man har också bedömt att byggnaden som föreslås är väl anpassad till omgivande bebyggelse och att utemiljön är bra utformad med många möjligheter till lek och rörelse.

Tillståndsprövning nästa steg

En företagsbedömning av anbudsvinnarens koncern har gjorts för att säkra att företaget är en god avtalspart för kommunen.

Nästa steg är att verksamhetsutövaren, Tellusbarn i Sverige AB, ansöker om tillståndsprövning. Prövningen sker inom utbildningsnämnden och tar några månader.

Under tiden fortsätter arbetet med bygglov. Enligt en preliminär tidplan ska ett godkänt bygglov kunna finnas i början av 2022 och ett år senare ska förskolan så stå klar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Skrällkväll i Solna – Sollentuna FK slog AIK

Nyheter Starkt formbesked inför Svenska Cupens gruppspel Den absoluta majoriteten av de 1 499 åskådare som tagit sig till Skytteholms IP för att se matchen mellan AIK och Sollentuna FK hoppades och trodde på en programenlig hemmaseger – men i stället...fredag 28/1 11:19

Flickor misshandlade skolkamrat – döms

Nyheter Slog och slet i håret Två tonårsflickor på en gymnasieskola i Sollentuna gick till angrepp mot en jämnårig flicka på skolan, enligt en ny dom. Nu har de två flickorna dömts för misshandel.fredag 28/1 7:10

Ännu en rekordnotering: Över 1 900 coronafall på en vecka

Nyheter Smittspridningen ökar fortfarande i snabb takt i Sollentuna Smittspridningen bör snart nå sin topp och vända nedåt, men än så länge pekar coronakurvan i Sollentuna fortsatt brant uppåt. 1 905 nya smittade i kommunen i vecka 3 innebär att antalet har ökat tio...torsdag 27/1 16:09