I takt med att Väsjön växer ökar också behovet av skolor och förskolor. Under våren i år har kommunen tagit in anbud för att driva en privat förskola på en kommunal tomt i Södersätra, den del av Väsjön där utbyggnaden har kommit längst.

Sju anbud kom in och nu har kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, utsett vinnaren – som alltså blev Fondamentor Skolfastigheter AB.

Prismässigt låg anbudsgivarna nära varandra men vid en sammanvägning har Fondamentor visat på den bästa helhetslösningen för den pedagogiska verksamheten, enligt KSAU.

Man har också bedömt att byggnaden som föreslås är väl anpassad till omgivande bebyggelse och att utemiljön är bra utformad med många möjligheter till lek och rörelse.

Tillståndsprövning nästa steg

En företagsbedömning av anbudsvinnarens koncern har gjorts för att säkra att företaget är en god avtalspart för kommunen.

Nästa steg är att verksamhetsutövaren, Tellusbarn i Sverige AB, ansöker om tillståndsprövning. Prövningen sker inom utbildningsnämnden och tar några månader.

Under tiden fortsätter arbetet med bygglov. Enligt en preliminär tidplan ska ett godkänt bygglov kunna finnas i början av 2022 och ett år senare ska förskolan så stå klar.