– Vi har de sista repetionerna på Arena Satelliten och sedan fyra föreställningar på tre dagar som också är där, säger Per Andersson.

Han är trummis och kapellmästare på Teater Satelliten, men den här gången har han dessutom skrivit manus och lett arbetet med regi och musik.

– Jag har varit med i Teater Satelliten i många år så det var inte främmande för mig, men det är första gången jag testar att skriva själv, säger Per Andersson.

Tufft ultimatum

Han berättar att han började skriva i april i fjol och att inspirationen kom från att han i flera år har reagerat på hur missbruk beskrivs.

– Det är alltid den alkoholiserade farsan som slår sina barn, ganska stereotypt. Jag ville skriva om en missbrukare som var mer mänsklig.

Huvudpersonen är kronprinsen Atlas som lever i ett fiktivt land. Han har väntat hela livet på dagen han ska få ta över kronan från sin far, men när dagen äntligen kommer blir inget som han tänkt sig. Kronan kommer med ett ultimatum. Atlas måste avsluta relationen med sin pojkvän Mikael och i stället hitta en kvinna, någon som kan bli drottning och säkra tronföljden i framtiden.

– Att få ett sådant ultimatum leder till en panikattack. Han klarar inte att välja mellan drömmen att bli kung i landet och sin pojkvän. Så han väljer bort allt, säger Per Andersson.

Nu i Norrviken

”Inte om kärlek” är Teater Satellitens första musikal sedan flytten från Arena Satelliten i höstas då kommunen lade ner den dagliga verksamheten, som teatern var kopplad till.

– En privat aktör startade en ny likadan daglig verksamhet, men det blev för dyrt att vara kvar i Arena Satelliten. Nu håller vi till vid stationen i Norrviken, högst upp i huset där Ica också ligger för där fanns en tom lokal, säger Per Andersson.

Ska ni behålla namnet Teater Satelliten?

– Ja, teatern fick sitt namn efter Teater Satelliten när vi startade där 2014. Nu är det ett så etablerat namn, vi vill inte byta.