Det är på Sankt Eriksgatan 60 som Bye Buy nu slagit upp portarna till sin nya butik, precis intill S:t Eriksbron. I fredags var det premiär – och intresset var stort efter att butiken haft stängt mer eller mindre i 2,5 månader. 

– Det har varit full fart, men ändå lagom, säger Caroline Look som drivit företaget sedan 2012 tillsammans med sin sambo Johan von Schoultz.

https://www.mitti.se/nyheter/ny-krog-satsar-stort-pa-livemusik-och-mini-saluhall/repthE!oWnU9CkUKWP7VDYXDFriUw/

Flytten från Fridhemsplan är inte så lång, men betydelsen för butiken stor. Bokstavligen talat. Den nya lokalen är fyra gånger större, cirka 80 kvadratmeter, vilket gör att de nu också utökar utbudet. Tidigare var målgruppen upp till sex år, men nu är planen att ha varor för upp till 12 år. 

– Hittills har vi till cirka 10 år men vi samlar på oss och utökar vartefter. Många har varit med oss under de här åren och sagt att de snart växer ur butiken, så det är rätt läge att ta det här steget. Det finns en efterfrågan och behov och det vi har i sorteringen är riktigt bra grejer, säger Caroline. 

Att öppna nytt under coronapandemin är inget som oroar. 

– Jag har en känsla av att om det är någon bransch som kan gå stärkt ur den här otäcka cirkusen så är det hållbara branscher, som den här. Jag har flera kollegor i min bransch som öppnar nya eller större butiker, det är inte bara vi, säger Caroline. 

En annan nyhet är att de inom någon månad även kommer ha inlämningen, för de som vill sälja sina saker, i en dörr intill butiken. Den är i dagsläget stängd. 

– Det blir det väldigt enkelt. Då kan man båda lämna och handla i samma veva. Vi har verkligen hittat vår drömlokal, säger Caroline.