Larmet till polisen kom strax efter klockan 10 på onsdagen. Fyra personer började må dåligt, kände tryck över bröstet och kräktes när de gick ut i ett trapphus på Hasselgatan i Upplands Väsby.

Dessförinnan hade en hyresgäst hört av sig till hyresvärden.

– En hyresgäst som hade känt stickningar i halsen i trapphuset hörde av sig till oss i morse. Vi åkte dit, kände samma sak och larmade då 112, säger Moa Andersson, kommunikationschef på Sveafastigheter som äger huset.

När polisen kom till platsen visade det sig vara fyra personer som drabbats av illamående i trapphuset.

Initialt misstänkte polisen att de hade exponerats för något i trapphuset.

– När tre av personerna kom ut mådde de bättre, men den fjärde personen fick föras till sjukhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Moa Andersson på Sveafastigheter meddelade då hyresgästerna att hålla sig inomhus.

– Vi har även haft en person från vårt förvaltningsteam på plats under dagen för att svara på frågor, säger hon.

Har gått in med kemdykare

Det var initialt oklart vad som orsakat insjuknandet. Räddningstjänsten gick då in med rökdykare och kemdykare. Även kläderna från de personer som mått illa skulle skickas till Umeå för teknisk analys.

Marie Nordahl, ledningsoperatör vid räddningscentralen Mitt, berättar att de hade en styrka på plats i Väsby, specialiserad på att ta olika prover och tester för analys.

Senare på onsdagseftermiddagen visade det sig att provsvaren inte visade på något anmärkningsvärt – och att kräkningarna berodde på sjukdomsfall.

– Avspärrningen är hävd och polis har lämnat platsen. Det finns ingen misstanke om brott, sa Nadya Norton, presstalesperson på Stockholmspolisen, strax efter klockan 15.