Det var vid 22.50-tiden på torsdagen den 21 oktober som rapparen Nils ”Einár” Grönberg sköts till döds i Hammarby Sjöstad.

Två okända gärningsmän är misstänkta för brottet.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-dyker-efter-spar-av-einars-mordare/repukc!XMyy77ygrWuSZ5bL4tVyw/

Med hjälp av bland annat vittnesuppgifter har polisen kartlagt männens flyktväg fram till området under Södra länken nedanför Sickla sluss, på den norra sidan av kanalen vid utkanten av parkeringen vid Bauhaus.

Det är dock fortfarande oklart hur männen tagit sig ifrån den platsen, om de rört sig till fots eller om de använt sig av något slags fordon, samt om de rört sig norrut eller om de korsat kanalen söderut.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-bekraftar-artisten-einar-skjuten-till-dods-i-hammarby-sjostad/repujv!CchwQ9iYekkyXk5KEhxpQ/

Vill ha tips

Polisen vill nu att alla som kan ha sett något i området vid 22.45–23.00 den kvällen ska höra av sig. Det gäller även personer som befann sig på Bauhaus parkering eller på gångvägarna längs Sickla kanal, på den norra eller södra sidan.

”De kan ha viktiga uppgifter att lämna som är intressanta i polisens utredning”, skriver polisen på sin hemsida.

Personer som har uppgifter att lämna ombedes kontakta polisen på 114 14 eller använda polisens tipsformulär ”Tipsa Polisen”.

https://www.mitti.se/nyheter/mordet-som-skakade-sjostaden-kanslor-och-kraftsamling/repujC!No1618JjunFjGDcjUt4DZA/