100 minibostäder med verksamheter, restauranger och kaféer på en konstgjord ö, mellan Rålis och Mälarpaviljongen. Det var planen för Stockholm Tiny House Expo, en bostadsutställning för att inspirera framtidens bostadsbyggande, enligt grundaren Fredrik Svedbrant. Projektet räknade på 100 000 besökare, som bland annat skulle ta sig ut via en flytande bro, de första åren.

https://www.mitti.se/nyheter/de-vill-bygga-bostader-pa-konstgjord-o-i-riddarfjarden/repthl!hhQXYIBtazJ3qrGJH@z4zw/

Målet var att få det hela på plats 2022, och att utställningen skulle finnas i 5 år till en början.

Projektet ansökte om tillstånd för vattenverksamhet hos länsstyrelsen, men under remissrundan var instanser och bostadsrättsföreningar i området negativa och krävde att ansökan skulle avslås.

https://www.mitti.se/nyheter/manga-kritiska-till-planer-pa-flytande-bostader-i-riddarfjarden/reptip!NGMU@pY2O@p5wSCYdS7vg/

Men nu har ansökan för Riddarfjärden dragits tillbaka, innan länsstyrelsen hann fatta något beslut i frågan. Målet att få till projektet lever däremot vidare.

”Vi jobbar på men söker just nu utvecklingssponsorer, mer engagemang och samarbeten politiskt för att hitta bästa möjliga plats”, uppger Fredrik Svedbrant i en skriftlig kommentar.

Som Mitt i Kungsholmen tidigare skrivit finns det fler konstgjorda planer för ungefär samma plats, då staden skissar på att bygga ett artificiellt rev för att främja rovfiskar i Riddarfjärden.

https://www.mitti.se/nyheter/konstgjort-rev-kan-byggas-i-riddarfjarden/reptjf!OQBiY@QQ0EZspZtQoZR4kQ/