Parken på Birger Jarlsgatan erbjuder "fräsch mat, och ska vara en folklig och jävligt trevlig restaurang där alla känner sig välkomna".

Det menar i alla fall Christin Kashou och Penny Parnevik som slog upp portarna den 9 april.

Lokalen erbjuder 50 sittande platser inomhus och 100 platser på uteserveringen i Ellen Keys park. På menyn är det Medelhavet och Mellanöstern som gäller.

På menyn finns bland annat Penny's pasta som är en take på vodkapasta med en rökig ost och basilika.

På menyn finns bland annat Penny's pasta som är en take på vodkapasta med en rökig ost och basilika.

Oscar Asplund

– Folk förväntade sig att jag skulle öppna en restaurang med asiatiskt mat eftersom jag har jobbat mycket med det, men det här är mat från min familjs rötter och det palestinska i mig. Det ligger mig varmt om hjärtat, säger Christin Kashou.

Hon är uppväxt i Upplands Väsby och 2021 vann hon Sveriges Mästerkock. Det var när hon arbetade i köket på en annan restaurang som hon lärde känna Penny, som investerade i restaurangen. I februari hittade de lokalen och den 9 april slog de upp dörrarna.

– Jag brukar säga att det är Christins restaurang, I'm just living in it. Jag har varit tydlig med alla jag pratat med att det är Christin som är proffset, säger Penny.

Tillsammans med det tidigare hockeyproffset Douglas Murray har hon tre barn som tar mycket av hennes tid. Men de dagar hon tillbringar på restaurangen kommer hon att lägga stort fokus på att få gästerna att trivas.

– Jag driver eget bolag vid sidan om och vi får även se om jag kan lura Douglas på ett till barn – så jag har fullt upp! Men det var länge sedan jag kände att jag brinner för något på det här sättet, så det känns så himla kul. Det jag kan bidra med är sociala medier och min uppväxt i USA som har gett mig ett annat tänk kring hur man ser på service och gästvänlighet.

– Sedan är det väldigt viktigt för mig att restaurangen blir en plats dit man kan komma med sina barn och låta dem blir en del av upplevelsen.

I måndags hade man smygöppning där man bjöd in familj och vänner för att testa restaurangens vingar.

– Jag tror att köket fick en chock igår när hela familjen Parnevik kom. Mamma och pappa kom från flyget direkt till restaurangen, jag tror att det var 30 personer samtidigt.

– Men det var bra, vi bad folk att vara lite omständliga och be om krångliga beställningar så att vi fick testa på det.