Parkteatern 2022 kan stoltsera med ett av sitt största och mest omfattande program någonsin under sin 80-åriga historia.

Dels har Parkteatern satsat på fler turnéer, dels har man förlagt flera program på Sergels torg under hela sommaren. Samtidigt äger föreställningar rum på flera torg runt om i Stockholm och självklart är man kvar på platser som Rålambshovsparken, Vitabergsparken och Galärparken.

– Vi vill inte skryta med siffror men visst, programmet är stort och maffigt. Det speglar en otrolig bredd av scenkonstnärer, på mängder av platser i Stockholm, säger Josefin Rosales.

Viktig funktion under kriget

Parkteatern drogs igång av stadsträdgårdsmästare Holger Blom 1942, mitt under andra världskriget. En anledning var att han såg ett behov av att människor skulle mötas genom scenkonsten och kulturen.

Nu, 80 år senare, är behoven detsamma.

– När både världen och vårt lokalsamhälle ser ut som de gör vill vi skapa en trygg plats där folk kan mötas på.

Storartad start och slut

80-årsfirandet drar igång 1 juni klockan 19 i Vitabergsparken med husbandet Club Killers, husbandet från succén Kåldolmar och kalsipper.

– Det blir en maffig konsertfest med många överraskningsmoment.

Efter en lång sommar avslutas Parkteatern 28 augusti klockan 18 i Vitabergsparken med en konsert med Tusse.

– Han har allt det som Parkteatern står för, så det känns fantastiskt att få avsluta med honom, säger Josefin Rosales.

Hur blir det med clownen Manne?

– Självklart är han med. Han är nästan lika gammal som Parkteatern men besöker ett femtontal platser under sommaren. Det blir succé varje gång.

Hela programmet hittar du här