I 15 år har Stockholm Exergi haft markupplåtelseavtal med Stockholms stad om tomten som ligger längs med Vadmalsvägen, bakom macken. De senaste fem åren har anläggningen fungerat som reserv och nu ska marken återlämnas till staden.

– Vi har inget behov av panncentralen längre på grund av nätförstärkningar. Det är ett led i vår klimatpositiva satsning, säger Göran Blommé på Stockholm Exergi.

Rivningsarbetet inleddes måndagen den 14 juni och ska enligt plan vara färdigt före månadsskiftet.

När Mitt i Bromma tog en sväng förbi Vadmalsvägen i förra veckan hade rivningsstyrkan redan hunnit gå loss på ett par oljepannor och en skorsten. Plåtskjulet innehållande två cisterner var vid det laget fortfarande intakt, men en av herrarna som jobbade med undanröjningen intygade att även den byggnadens stund snart var kommen.

Betalade biltvätt

Han bekräftade att rivningen, som har pågått från tidig morgon till klockan 18, inte har gått obemärkt förbi. Och det är inte bara ljudvolymen som har fångat folks uppmärksamhet; även det stundom raffinerade rivningsdammet har varit föremål för diskussion.

– Vi fick betala biltvätten för en dam, säger rivningsarbetaren.

Insatsen vid Brommaplan är inte unik. Stockholm Exergi har flera mindre anläggningar i framför allt södra Stockholm som även de är aktuella för avveckling.

https://www.mitti.se/nyheter/hotell-vid-brommaplan-bommar-igen/repues!5etSdFmrdB3duhiW@Enw1g/