– Det blir en maffig anläggning, lovar Kristian Keber som ansvarar för övergripande frågor kring Friskis och svettis Sollentunas verksamhet.

I dag finns gymmet i Stinsen i södra Häggvik där man har en lokal på hela 4 500 kvadratmeter.

Padel och spa

Den nya anläggningen är mindre, 1 840 kvadratmeter, men kommer ändå att ha plats för ett stort gym av, ett cirkelgym, en spinningsal och en gruppträningssal för jympa och multifys med mera.

Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela padel och även gå på spa efter träningspassen berättar Kristian Keber.

– Vi har ett samarbete med fastighetsägaren och det finns både padel och spa-anläggning i huset, säger han.

Hoppas ny 3 000 nya

Anledningen till att Friskis och svettis Sollentuna öppnar en till anläggning är att man har som mål att aktivera 12 procent av Sollentunaborna. Det skulle innebära 9 000 personer, och i dag har man 6 000 medlemmar.

– Det ligger i vår strategi att växa. Vi tappade lite under pandemin, men har återhämtat oss nu. Planer på en till anläggning fanns redan före pandemin, men avstannade lite då. Vi vet att närhet och tillgång till p-platser är viktigt, och nu har vi hittat en bra lokal, säger Kristian Keber.

I Stinsen till 2027

Huvudanläggningen i Stinsen ser ut att bli kvar några år till. Det är numera nästan bara Friskis och svettis som finns kvar i den till stora delar ödsliga byggnaden, men man har kontrakt till 2027.

– Som det ser ut i dag är kvar till 2027. Det är svårt att hitta en så stor och bra lokal i området, men skulle det dyka upp en annan anläggning i området så. Man ska aldrig säga aldrig. Men vi har hur som helst tänkt att vara kvar i Häggvik med vår huvudanläggning.

Exakt när den nya anläggningen i Rotebro öppnar är inte klart, men det blir efter sommaren.

– Vi vill inte säga något mer precist än att det blir under hösten, säger Kristian Keber.