Det var under natten mellan lördag och söndag som boende på Teleskopgatan ringde för att larma polisen efter att de hört skott avlossas. Vittnen berättade även om att de såg en man ligga på marken.

På plats fann polispatrullen en man i 35-årsåldern som hade blivit skjuten till döds. Mannen arbetade som taxichaufför och ska enligt polisen precis avslutat sitt arbetspass när han blev skjuten.

– Den avlidne mannen är sedan tidigare okänd för oss. I utredningsarbetet har vi därför arbetat brett med informationsinhämtning, säger polisintendent Dan Windt.

Han leder den särskilda insats som startades efter mordet för att se till att polisen har tillräckligt med resurser i utredningsarbetet.

100 poliser involverade

Under söndagen arbetade över hundra polisanställda med ärendet, enligt Dan Windt. I yttre tjänst med att knacka dörr och arbeta trygghetsskapande i området kring Teleskopgatan, men också med inre utredningsverksamhet i jakten på gärningsmannen.

– Den första tiden är kritisk för att kunna lösa ett sådant här brott, därför sätter vi in stora resurser initialt. Vi har säkrat en hel del spår och haft förhör som gett indikationer på i vilken riktning som vi ska leta. Jag är övertygad att vi på det ena eller andra sättet kommer att lösa det här brottet, säger Dan Windt.

Den särskilda insatsen kommer att avvecklas i början av veckan. Utredningen kommer därefter att skötas av sektionen Grova brott Storgöteborg tillsammans med lokalpolisområde Nordost.

Än så länge har inte någon person gripits misstänkt för mordet.

Efterfrågar tips

Polisen uppmanar de som kan ha hört eller sett något i samband med händelsen att kontakta dem. Eventuella tips tas emot på 114 14.