"Till dig som har en dålig dag". Så stod det på ett kuvert som låg på en bänk där Årstabon Lena Järn Christofferson passerade, i parken mellan tvärbanan och Årsta torg, på långfredagen. En bit bort låg ett till brev och ett litet paket med liknande budskap.

– Man såg att det var medvetet utlagt, att det inte bara var kvarglömt där. Jag hade inte en så dålig dag, så även om jag blev nyfiken så lät jag det ligga kvar eftersom jag tänkte att någon behövde det bättre. Och så var det nog, för nästa gång jag gick förbi var breven borta, säger Lena Järn Christofferson.

Flera har hittat liknande lappar

Hon gjorde ett inlägg och berättade om sitt fynd i lokalgruppen "Årsta" på Facebook. I skrivande stund har inlägget fått nästan 500 gilla-markeringar och flera glada tillrop. Några har hittat liknande brev och lappar i andra delar av stadsdelen.

Någon i Årsta har placerat ut brev och paket i området.

Någon i Årsta har placerat ut brev och paket i området.

Lena Järn Christofferson

– Jag blev så glad, varm i hjärtat, när jag hittade breven. Jag tänkte: "vad fina människor det finns". Och jag älskar konst som är lite utanför det vanliga, säger Lena Järn Christofferson.

Är det här typiskt Årsta?

– Ja, jag har en känsla av det. Det finns väldigt mycket vänlighet och värme här, säger Lena Järn Christofferson.