Det byggs så det knakar runt om i stan. Och under 2023 kommer drygt 500 kooperativa hyresrätter antingen att stå klara eller vara under produktion, ett nytt rekord för bolaget.

– Vårt överskott återinvesteras alltid i verksamheten och en sund ekonomi är vår bas, vilket gör att vi kan bygga både i låg- och högkonjunktur. Ett gott exempel på detta ser vi i år, med rekordmånga nya kooperativa hyresrätter under produktion, säger Ingrid Gyllfors, vd på SKB, i ett pressmeddelande.

Här byggs det

I Kvarteret Lysosomen i Hagastaden kommer 128 lägenheter stå färdiga för inflyttning till sommaren. I den nya stadsdelen Kista äng bygger SKB kvarteret Torshamn med 152 lägenheter som väntas vara färdigt 2025.

Under 2023 är det också byggstart för ytterligare 220 kooperativa lägenheter i två olika projekt: i kvarteret Ananasen på östra Södermalm (153 lägenheter) och i Gustavsberg på Värmdö är det byggstart för kvarteret Modellören (76 lägenheter).

– Som kooperativ bostadsförening fokuserar vi på ett evigt ägande, med fokus på livet som ska levas i våra kvarter, både nu och om 100 år. Därför bygger vi alltid varierade lägenhetsstorlekar med hög kvalitet, tar ansvar för miljön och vårdar våra fastigheter med stor kunskap och omtanke, säger fastighetsutvecklingschefen på SKB Johan Jarding.