Storgatan 22, Vasastan

Sprillans nya Mics matbar har dukat upp i HPKSM:s gamla lokaler i Vasa. Bakom nytillskottet står Gabriella Axelsson och Elin Ljungberg som redan har lagat spännande streetfood på olika evenemang runt om i stan. Nu satsar de på mat och dryck i egen lokal.

"Mat ska va gött. Vi kör ingen speciell inriktning egentligen, kalla det fusion om du vill... Elin inspireras av kokböcker med olika länder i fokus. Det ska va lika kul att äta mat som att laga mat!"

The monk at 46. Entocea Maglia har svidat om till The monk at 46.

The monk at 46. Entocea Maglia har svidat om till The monk at 46.

Dear Area Instagram

Folkligt och nytt hos klassikern

Slottsskogsgatan 46, Majorna

Italienaren Entocea Maglia har svidat om till The Monk at 46. Inspirationen till nya menyn kommer från länder som Korea, Vietnam, Sydeuropa och Amerika. Det hela avnjuts under avslappnade former som mellanrätter att dela kring bordet.

"Trångt, folkligt, coolt och prisvärt," beskriver krögarna sitt nya koncept.

Valentinas. Mysig franskinspirerad kvarterskrog.

Valentinas. Mysig franskinspirerad kvarterskrog.

Instagram

Franskflörtande kvarterskrog

Skummjölksgatan 2, Kallebäck

Restaurang Valentinas vid Lilla Bommen är redan ett vattenhål för Göteborgs affärsdistrikt och operabesökare. Nu finns även Valentinas som kvarterskrog med kärlek till Frankrike i Kallebäck.

Här kan gästerna slinka in på en öl eller äta sig mätt. Det erbjuds även lunch, quizkvällar, afterwork och tarte flambée buffé.