Arkaden Galleria, Centrum Blommor och blader kan man inte få för mycket av. När våren sakta men säkert kryper närmare är det svårt att motstå en härlig bukett. Nu har Göteborg ännu en blomsterbutik att botanisera i. Hos Flower bar finns blommor i olika former och färger för alla tillfällen.

"Flower Bar – stans trevligaste blomsteraffär", hälsar floristerna.

Indiefeber. A.M.E. på premiären av indieklubben på Potatisen.

Indiefeber. A.M.E. på premiären av indieklubben på Potatisen.

Music and art by Ame Instagram

Indieklubb på potatisen

Värmlandsgatan 15, Centrum Varje torsdag blir krogen Potatisen het av Indiefeber. Det är en ny klubb som utlovar intressant och ny indiemusik och samtidigt fyller ett tomrum i Göteborgs livescen, menar arrangörerna Mirre Sennehed och Eddie Wheeler.

"Nu har Pustervik ett ställe att hänvisa alla nya spännande band till, där de kan lira loss innan de är stora nog att återvända med sin förfrågan till Pustervik."

DropIn Glasses. Här fixar kunden glasögon utan optikern.

DropIn Glasses. Här fixar kunden glasögon utan optikern.

DropIn Glasses

Glasögonbutiken utan optiker

Gustaf Dahlensgatan 3, Kville DropIn glasses erbjuder nya glasögon på ett smidigt sätt. Med hjälp av avancerad utrustning med inbyggd intelligens tar man fram kundens bästa synskärpa. Det handlar inte om att ersätta optikern men med ny teknik kan man få fram ögats behov av glaskorrektion och hitta ögon som borde undersökas mer grundlig av just en optiker, menar Conny Kock som står bakom butiken.

Han har många år i glasögonbranschen sedan starten startade med Glasögonfyndet år 1991 på Selma Lagerlöfs torg.

"Mitt koncept gör att vi kan pressa priset så alla har råd att byta glasögon oftare och utan dyra abonnemang. Det skall vara lika enkelt och lustfyllt att köpa nya glasögon som det är att köpa kläder."