För två helger sedan fick fallet om den försvunna flickan stor uppmärksamhet i medier och på sociala media.

13-åringen försvann från sin skola i Värmland den 6 oktober. Då det fanns uppgifter om att en man från Göteborg varit i kontakt med flickan innan försvinnandet, sökte man bland annat efter henne på Hisingen, i närheten av den adress mannen är skriven.

Några dagar senare återfanns flickan välbehållen hos anhöriga.

Mannen i 25-årsåldern har suttit frihetsberövad sedan den 8 oktober. Initialt misstänktes han för grooming, att han tagit kontakt för att träffa ett barn i sexuellt syfte.

Misstanke försvinner – två tillkommer

Efter häktningsförhandlingen mot mannen som skedde i går stod det klart att misstankarna mot mannen delvis förändrats.

Nu sitter han häktad för två fall av våldtäkt mot barn.

– Jag har begärt den misstänkte häktad för två fall av våldtäkt mot barn, och det rör samma målsägande som vi menar också utsatts för groomingen, säger kammaråklagare Joanna Larsen, till Göteborgs-Posten och tillägger:

– Han är då inte längre misstänkt för det som vi kallar för grooming. Det är en form av förberedelsebrott och det konsumeras av det fullbordade brottet.

Inväntar analyssvar

Utredningen i ärendet pågår för fullt.

Enligt häktningsprotokollet inväntar polisen analysresultat från nationellt forensiskt centrum, NFC, samtidigt som man har ytterligare förhör att utföra. Den misstänkte mannens telefon ska även gås igenom och analyseras.

Mannen i 25-årsåldern förnekar brott. Han är tidigare straffad och dömdes 2020 till tre års fängelse för våldtäkt mot barn.