Beskeden från Jakobsberg centrum har ofta handlat om att butiker eller restauranger stänger ner. Men nu har centrumägarna lyckats locka dit Sofra Kolgrill.

– Vi serverar typisk turkisk mat från grillen, säger restaurangägaren Mecit Baysal.

Förutom den turkiska maten finns det även pasta och pizza. Men det är väl kanske de grillade rätterna som matlandet Turkiet är känt för – med fokus på lamm, kyckling och inte minst kebab.

Positivt gensvar

Restaurangen slog upp dörrarna förra torsdagen och enligt Mecit Baysal har gensvaret varit positivt.

– Jag har bara hört positiva saker från de som hunnit hit. Vi litar på vårt koncept.

Han och restaurangchefen kommer båda från Botkyrka där de sedan tidigare driver en kolgrill med samma namn.

För Citycon innebär etableringen att centrumet får fler lunchalternativ.

– Vi är mycket glada över att Sofra Kolgrill öppnar hos oss i Jakobsbergs Centrum. Våra besökare uppskattar ett brett och intressant utbud av restauranger av olika slag och vi vill också erbjuda både vardagsnära handel, service och ett attraktivt restaurangutbud, säger Marié Rytting, centrumchef på Jakobsbergs Centrum i ett pressmeddelande.

Tuffa tider för krögare

Det är samtidigt oroliga tider för restaurangbranschen med kraftigt höjda energi- och matpriser.

– Vi försöker hålla ner priserna så mycket det går, men det är svårt. På vissa varor har priset tripplats sedan i fjol. Men vi får hoppas att det går över snart, säger Mecit Baysal.