Frukt och grönsaker, potatis, ägg, sylt och lite blommor. Det kommer finnas i den nya gårdsbutik som nyligen öppnade ett av de gamla stallen längst nere på Fågelängsvägen, nedanför Kyrkornas second hand i Troxhammar.

– Det är en fantastisk lokal med tjocka granitblock, och det har blivit så fint. Och nu kommer primörerna, vår leverantör kom nyss med morötter i knippen, sparris och färsk vitlök, säger Annikka Svedjefjord som driver butiken.

Butiken öppnade 24 april.

Butiken öppnade 24 april.

Privat

Gräslök och pepparrot

Hon driver Fågelängens frukt och grönt tillsammans med Anna Kaiser, som också har grönsaksodling på gården. Än så länge har butiken gräslök och pepparrot från gården, men mer ska till.

– Vi har stått och stampat eftersom det varit så kallt. Men så småningom kommer det vara fullt av produkter från gården, och från andra producenter i närheten, säger Annikka Svedjefjord.

Butiken ska satsa på närodlat, både från gården intill och från andra producenter på öarna.

Butiken ska satsa på närodlat, både från gården intill och från andra producenter på öarna.

Privat

Butiken öppnade 24 april och första helgen var det mycket folk som hittade dit. Butiken håller öppet onsdagar till fredagar mellan klockan 10 och 18, och på lördagar mellan klockan 10 och 14.

– Förutom Juntras längre ut på Färingsö så finns det inga andra gårdsbutiker här. Drömmen framåt är att folk ska höra av sig när de behöver frukt- och grönsakskorgar. Kanske kommunen behöver något, säger Annikka Svedjefjord.