– Jag känner stor tacksamhet och ödmjukhet. Vi har en spännande och viktig mandatperiod framför oss. Sollentuna står inför utmaningar som kräver ett fortsatt starkt ledarskap och ansvarsfull ekonomisk politik. Det är grunden för att hålla hög kvalitet inom skola och omsorg och öka tryggheten, säger Henrik Thunes.

Även Liberalernas gruppledare Anna-Lena Johansson sitter kvar på sin post som kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

– Vi kommer fortsätta jobba för en trygg och bra vård- och omsorg, en klok samhällsplanering där bostäder byggs men även grönområden bevaras och som liberaler sätter vi självklart skolan först. Sollentuna ska vara en kommun där alla, oavsett ålder och bakgrund, ska kunna leva ett bra liv, säger hon.

KSAU utökades

Centerpartiets Jonas Riedel lovar att driva ”en liberal, klimatsmart och företagsam politik för Sollentunas bästa” och Kristdemokraternas Thomas Nyman förklarar att man tillsammans ska ”stärka välfärden och samtidigt hålla ordning i ekonomin under de svåra tider som står framför oss”.

Oppositionsrådet Anton Lindgren (S) valdes till kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och kommunstyrelsens arbetsutskott utökades och har nu sju ledamöter.

Vilka som tar plats i de olika facknämnderna så som kultur- och fritidsnämnden, utbildningsnämnden och socialnämnden avgörs senare i år, troligen i december.