Under tisdagskvällen strax efter klockan sex på kvällen fick polis och räddningstjänst rycka ut efter att en person larmat om brand på Biblioteksgången vid Täby centrum. Branden startade inne i en solarieanläggning, mitt emot polishuset.

– Personen som larmade befann sig i lokalen. Polis och räddningstjänst var snabbt på plats och lyckades släcka branden fort, säger Jonas Nilsson kommunpolis i Täby.

Fick lättare brännskador

Den person som larmat ådrog sig lättare brännskador och inandades en del rök. Personen fick följa med till sjukhuset med ambulans för vård och kontroll. Enligt polisen var det inga allvarliga skador.

Det ska även ha varit kraftig rökutveckling på platsen och polisen fick efter att branden var släkt ventilera ut rök från lokalen samt en närliggande fastighet.

På plats under tisdagskvällen befann sig flera stationer.

– Med tanke på att det ligger i bottenplan och det är ett flerfamiljshus så drar man på ordentligt med resurser, säger Jonas Nilsson.

Rubriceras som grov mordbrand

Polisen har startat en förundersökning om grov mordbrand, något som man rutinmässigt gör vid bränder. De är dock ännu osäkra på hur branden har startat.

Platsen kommer fortsatt att vara avspärrad, berättar Jonas Nilsson.

– Platsen har varit bevakad under dagen och vi kommer göra en teknisk undersökning i närtid. Tills den är klar kan vi inte ge några svar på hur branden startade, säger han.