Senast Metallica gästade Göteborg, juli 2019, sålde det amerikanska metalbandet inte mindre än 64050 biljetter. Ett personligt rekord för gruppen på arenan. Metallica har gästat Göteborg ett flertal gånger sedan starten 1981. Nu är det alltså dags igen.

Till Ullevi

I samband med att bandet presenterade sin omfattande turné "M72" stod det också klar att gruppen gästar Ullevi i sommar.

Turnén inleds i Amsterdam 27 april och avslutas enligt planerna i Mexico City ett och ett halvt år senare. Göteborg får besök av Los Angelesbandet 16 och 18 juni, som blir de sista Europaspelningarna innan Metallica börjar turnerandet på hemmaplan i USA.

I Sverige öppnar Volbeat och Mammoth WVH första kvällen, andra kvällen öppnar Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills.

Scenen placerad i mitten

Scenen kommer under "M72" vara placerad i mitten med den berömda Metallica Snake Pit centrerad vid scen. Gruppen kommer bjuda på exklusiva framträdande i var och en av de destinationer bandet gästar. Vi samtliga arenor blir det två konserter som var och en kommer skilja sig åt.

Det kommer finnas möjlighet att köpa speciella biljetter till konserterna, både för de två konserterna och enskilt.