Gatufest på Nya Lång 
Mellan Första Långgatan och vattnet vaknar en ny långgata till liv. Gatan heter egentligen Masthamnsgatan, men vi kallar den Nya Lång. Det ska firas med gatufest mitt i bygget. Häng med och lyssna, titta och smaka på allt det nya genom mat, musik, konst och guidade turer. DJ E-1000 spelar vinyl med entusiastiska rytmer, färg och dansglädje. Lunch Beat Summer street takeover, kl. 12.00–13.00.
Plats: Masthamnsgatan, fredag 9 juni, kl. 11.00–15.00.

400 minuter poesi på Götaplatsen
36 poeter läser poesi i ett sex timmar och fyrtio minuter i ett långt och svindlande flöde, för att fira Göteborg 400 år och manifestera poesins betydelse för Göteborg. Ta med dig något gott att äta, något skönt att sitta på och låt dig hänföras av uppläsningar i alla dess former. Läsningarna sker i anslutning till konstverket Drömmarnas Monument som är en självständig del i Göteborgs Konsthalls sommarutställning.
Plats: Götaplatsen, söndag 11 juni, kl. 11.00–17.40.

Revival
Göteborgskonstnären DIVE Madhouse utställning Revival hänger nu på Skanshof Galleriet. Det är första gången på två år som Fredrik Sologub, som han egentligen heter, är tillbaka i sin hemstad för utställning. Utställningen hämtar mycket inspiration från det liv som återuppstår varje vår efter många månaders mörker varje vinterhalvår. 
Plats: Skanshof Galleriet, Lilla Bergsgatan 1, utställningen pågår till och med 4 juli.