Under söndagskvällen 28 november blev en man skjuten till döds utomhus i Huddinge. Foto: Sacharias Källdén

Man skjuten till döds i bostadsområde

En man i 45-årsåldern sköts till döds i centrala Huddinge under söndagen.

  • Publicerad 06:59, 29 nov 2021

Det var på söndagskvällen 28 november klockan 22.33 som polisen fick larm om skottliknande ljud vid Kvarnbergsplan i centrala Huddinge.

På plats i området hittades en 45-årig man men skottskador. Mannen dog på platsen av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Jag satt och kollade på tv när det helt plötsligt lös upp blåljus. Så jag gick ut på balkongen och såg en kille ligga på marken. Det kändes oväntat, det är ju ett superlugnt barnområde här, säger en person till Aftonbladet.

Fisketjuv greps på bar gärning

Enligt personen spärrade polisen av ett stort område, bland annat parkeringen utanför en matbutik.

Polisen använde under natten mot måndagen bland annat sökhundar och helikopter, men ingen misstänkt var under måndagsmorgonen gripen.

Rene lämnade det kriminella livet bakom sig

Polisens tekniker fotograferar med drönare vid 10-tiden på morgonen. Foto: Sacharias Källdén

Trygghetsvärden Isabelle och Catarina Klockerud, tillförordnad säkerhetschef, finns på plats vid mordplatsen under måndagen. Foto: Sacharias Källdén

"Barn frågar vad som har hänt"

När Mitt i:s reporter och fotograf är på platsen under måndagsförmiddagen är det relativt lugnt på platsen. Förbipasserande stannar upp och tittar, samtidigt som polisens drönare fotograferar över platsen. Vid avspärrningarna står Catarina Klockerud, tillförordnad säkerhetschef och trygghetsvärden Isabelle och värmer sig med kaffe.

– Vi finns här för att känna av och svara på frågor. Det är många barn som passerar. En del frågar vad som hänt, säger Catarina Klockerud.

Enligt henne tycker många boende i området att det är väldigt obehagligt.

– De hörde helikoptern igår kväll och tänkte att det var längre bort, sedan upptäckte de att det var här, säger hon.

Enligt polisen kommer det att vara en utökad polisiär närvaro i området i trygghetsskapande syfte under måndagen. Polisen kommer även finnas tillgängliga för allmänheten om det finns personer som vill lämna information.