Det var en natt i mitten av oktober som boende på Teleskopgatan larmade polisen efter att ha hört flera skott avlossas. Vittnena uppgav även att de kunde se en livlös man ligga på marken.

Polis som larmades till platsen kunde konstatera att en man i 35-årsåldern blivit mördad. Mannen jobbade som taxichaufför och hade precis avslutat sitt pass när han sköts till döds.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/over-100-poliser-i-utredningen-efter-dodsskjutning/repvjq!N@Q2tSZWaQxViz4LmztEnA/

I utredningens initiala, kritiska läge var ett hundratals poliser involverade i att bland annat knacka dörr och arbeta trygghetsskapande i området.

Sedan skjutningen ägde rum har polisen gått ut i flera medier med en uppmaning till allmänheten att lämna in eventuella tips. Mordet har även tagits upp av tv-programmet Efterlyst.

"Ett genombrott"

I början av november tog utredningen ett stort kliv framåt.

– På grund av ett genombrott i utredningen hade vi plötsligt en misstänkt person att rikta in oss på, säger Sara Toreskog, kammaråklagare som leder utredningen.

Enligt P4 Göteborg var det en kombination av förhör, bildanalys från övervakningskameror samt telefonlistor som ledde fram till den nu misstänkte mannen.

Mannen häktades i sin frånvaro vid Göteborgs tingsrätt i fredags, 18 november. Några timmar senare kunde tysk polis gripa mannen som nu sitter frihetsberövad.

Ska utlämnas från Tyskland

Den misstänkte mannen är en svensk medborgare i 35-årsåldern.

– Den misstänkte mannen och offret är inte närstående, men det finns en koppling mellan dem. Vad den kopplingen är kan jag inte gå in på i nuläget, säger Sara Toreskog.

Nu väntar polis och åklagare på att mannen ska bli utlämnad från Tyskland till Sverige så att han kan förhöras på plats.

– Vad jag ser det bör det inte vara några hinder i att få honom utlämnad till Sverige. På grund av byråkratin tar det bara lite tid, säger Sara Toreskog.