Förra hösten greps en man misstänkt för sexualbrott mot en 14-årig flicka i Huddinge. Han dömdes av Södertörns tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn till fängelse i 8 månader. Domen fastställdes av Svea hovrätt i oktober i år, men har ännu inte vunnit laga kraft.

I somras gjorde han sig skyldig till ytterligare brott. I augusti anmälde en kvinna till polisen att hon blivit utsatt för en våldtäkt utomhus i Huddinge centrum. Mannen hade också stulit hennes handväska.

Mannen och kvinnan hade träffats på Medborgarplatsen och efter en del diskussioner kommit överens om att kvinnan skulle sälja sex till mannen. Han behövde hämta pengar och de åkte gemensamt pendeltåg till Huddinge där mannen bodde. Efter att han hämtat pengar gick de till en källartrappa i centrum där våldtäkten ägde rum.

Mannen har erkänt köp av sexuell tjänst, men nekar till anklagelsen om våldtäkt.

Utvisas

Efter ett intensivt utredningsarbete med bland annat inhämtning av övervakningsfilm och kontroll av kontantuttag kunde polisen identifiera mannen, som visade sig vara samma man som greps 2022.

– Framgångsfaktorer i ärendet var det effektiva arbetet med all informationsinhämtning som ledde till ett frihetsberövande av mannen. Utredarna har varit de samma från början till slut vilket i sin tur ger en stor kunskap om detaljer i ärendet, säger Karin Tellerhag, gruppchef på sexualbrottgruppen i polisområde syd, i ett uttalande.

Den 10 november dömdes mannen av Södertörns tingsrätt för våldtäkt, grov stöld och köp av sexuell tjänst till tre år och tre månaders fängelse och utvisning. Det innebär att han efter avtjänat straff ska utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända.

Mannen har överklagat domen till hovrätten.