Majornas Megaloppis

Megaloppisen går alltid av stapeln sista söndagen i maj. Var och en är sin egen arrangör. Du ställer ut bord på trottoaren där du bor och säljer sådant du inte längre behöver, eller så besöker du loppisen i hopp om att fynda. Alla privatpersoner är välkomna att sälja. Megaloppisen är inte för kommersiella aktörer eller företag, är du osäker så kontakta arrangörerna. Du tar själv med dig ett eget bord eller filt att ha dina saker på. Att sälja på plats innebär ansvar, det är en förutsättning för Megaloppisen. När loppisen är över är det deltagarnas ansvar att plocka upp och städa efter sig. Det kostar ingenting att sälja och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Plats: Hela Majorna, söndag 26 maj, kl. 10.00–16.00.

50 år till – en jubileumsfest och stödgala för MUG på Pustervik med Peter Apelgren & Stefan Livh plus massvis av artister.

50 år till – en jubileumsfest och stödgala för MUG på Pustervik med Peter Apelgren & Stefan Livh plus massvis av artister.

MUG

50 år till – jubileumsfest och stödgala

50 år till – en jubileumsfest och stödgala för Musik Utan Gränser. I över ett halvt sekel har MUG varit en musikaffär och mötesplats i hjärtat av Göteborg. En kulturinstitution med ett starkt driv att stötta musiklivet i och bortom Göteborg. Dessa 50 år ska nu firas! Det blir en kväll utöver det vanliga! MUG bjuder på en fantastisk födelsedagstårta med Peter Apelgren och Stefan Livh på toppen. Bered er på en otrolig kväll med festivalkänsla, massvis med band och artister, dj:s och andra överraskningar. På scen under kvällen; Stella Explorer, Långfinger, The Plan, Ulf Dageby, Ebbot Lundberg, Love Antell, Arvingarna, Daniel Gilbert, Steget , Arvid Nero, Mattias Hellberg, Styva Linan och många fler. Jubileumsfest i all ära, men också stödgala. Under grundaren Bruce Emms sjukdom och bortgång hamnade MUG efter ekonomiskt. Man är på väg att komma ikapp, men behöver hjälp inför slutspurten.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, torsdag 30 maj, foajén öppnar kl. 17.00 och klubben kl. 19.00.

Rookie Riot – dyker upp på årets upplaga av Haga Bluegrass Street Festival.

Rookie Riot – dyker upp på årets upplaga av Haga Bluegrass Street Festival.

Pressbild

Haga Bluegrass Street Festival

Nu ska hela Haga Nygata fyllas med levande musik, precis som tidigare år. Bluegrassbanden ger dig en smak av sydöstra delen av USA – musik som skapades i de hårda gruvdistrikten i Virginia, Kentucky, Carolina och Tennesse. På torget mitt i Haga kommer det finnas mat och dryck som du kan njuta av medan du vandrar mellan banden eller bara hänga med dina vänner. Längst huvudgatan i den välbevarade miljön från sekelskiftet kan du lyssna på akustisk livemusik, besök mängder av affärer, kaféer och restauranger i Göteborgs charmigaste stadsdel. Fri entré! För mer info om artister och så vidare besök hagabluegrass.com

Plats: Haga Nygata, lördag 25 maj, kl. 12.00–17.00.

Artisten Alexandra Salafranca med band intar scenen på Potatisen.

Artisten Alexandra Salafranca med band intar scenen på Potatisen.

Pressbild

Alexandra Salafranca

En helkväll på Potatisen! Alexandra Salafranca – singer, guidance counsellor, actress, activist, feminist, humanist & attachment parent – kommer tillsammans med sina grymma musiker att spela låtar från sitt kommande debutalbum. På scen denna afton står också Marcus Bohm & the BANG som gör en exklusiv spelning i samband med releasen av deras nya album Ooparts. Missa inte att det också är 50 procent rabatt på maten mellan kl. 17.00–19.00. Musiken startar cirka 21.00. Gratis inträde!

Plats: Potatisen, Värmlandsgatan 15, fredag 24 maj, kl. 17.00–23.45.

Neon Vision Night mixar gammalt och nytt bland synthiga dängor.

Neon Vision Night mixar gammalt och nytt bland synthiga dängor.

Pressbild

Neon Vision Night vol. II

Klubb Neon Vision Night mixar gammalt och nytt, allt från synthwave, synthpop, italo disco till andra synthiga dängor. Kom och häng, dansa och njut av musik mixat av Dj Violet Glitch och Dj Fehlschlag.

Plats: Whoopsi Daisy Restaurang & Sportbar, Wieselgrensplatsen 11, fredag 31 maj, kl. 19.30–01.00.