Kommunala Gårdstensbostäder har sedan 1990-talet arbetat med långsiktiga och trygghetsskapande åtgärder för att stärka området. Bevis på framgångarna är dels att Gårdsten har strukits från polisens lista på utsatta områden dels en rad priser och utmärkelser för arbetsinsatserna.

Michael Pirosanto, som har varit med som vd för Gårdstensbostäder sedan 90-talet, lämnar nu över rodret till Ulf Merlander. Han har arbetet i 30 år inom polisen med ledande befattningar och har sedan 2015 varit verksam som lokalpolisområdeschef för Storgöteborg nordost.

Att byta polisbrickan mot vd-posten gör Ulf Merlander med ödmjukhet och glädje.

– Jag är väldigt glad för att jag har fått den här möjligheten, det känns omtumlande. Det är en fantastisk chans att få vara med på resan som Gårdstensbostäder har lagt grunden till, säger han.

Känner området väl

Ulf Merlander känner Gårdsten väl efter åren som lokalpolis i området.

– Jag gillar verkligen Gårdstensbostäders koncept, att inkludera lokalbefolkningen i det mesta och komma nära invånarna. Samtidigt gillar jag utmaningarna som finns kvar och vet att det finns stora möjligheter att påverka en fortsatt bra utveckling tillsammans med engagerade personal och invånare.

Har du redan nu några planer på vad du vill arbeta vidare med?

– Jag vill börja med att prata med medarbetarna och invånarna. Jag tror att det redan finns många goda tankar och idéer som vi tillsammans kan fånga upp och förverkliga på sikt, säger Ulf Merlander.