Det är hennes första stora internationella tävling. Lily Herrmann har ridit sedan hon var fem år och under flera år gick hon på Enskede ridskola. Ponnyn Elvis är hennes tredje egna häst och någon som hon värderar högt i livet. Hon är i stallet utanför Huddinge varje dag.

– Det blir som ens bästa vän. Stallet är min trygga punkt där jag alltid kan vara mig själv. Även om han inte kan prata tillbaka så kan jag prata med honom. Men jag måste alltid sätta min häst framför mig själv. Vi kan inte åka till EM om han inte är fräsch innan vi åker, säger hon.

Älskar adrenalinet

Hon är en av fem svenska ungdomar som är uttagna till EM i fälttävlan. Tävlingen består av tre grenar: Dressyr, hoppning och terräng.

– Jag tycker att terräng är roligast, adrenalinpåslaget som man får. Det är fasta hinder vilket kan vara ganska obehagligt. Skulle hästen slå i finns det risk att du voltar. Men så länge som du känner dig säker och tror på din häst finns inget att oroa sig för, säger Lily Herrmann.

Hon red sin första fälttävlan som 11-åring och har deltagit i SM i samma gren två gånger. Dressyr ser hon som det svåraste.

Lily Herrmann med sin ponny Elvis.

Lily Herrmann med sin ponny Elvis.

Ann Herrmann

– Då ska allt vara så perfekt och fint. Jag har en hopphäst i grunden. Han tycker inte att det är jättekul, förklarar hon.

– Det är mycket nerver inblandat. Men vi lägger upp en plan på hur vi ska göra om det går dåligt och hur vi ska göra om det går bra. Hästen ska ha mat tidigt på morgonen och sent på kvällen och jag måste få tid att sova och vila också. Och äta rätt, säger hon.

Hur kommer det gå för er?

– Så länge som jag och mina lagkamrater gör det som vi vet vi att vi kan och håller oss till planen – då kan vi ta oss upp i toppen. Men vi jobbar med levande djur och om de har en dålig dag, då finns det inte mycket som vi kan göra, säger Lily Herrmann.

En utmaning under EM, som håller på i fyra dagar, blir att ta hand om Elvis mot slutet av tävlingen när det är dags för hoppning.

– Då har hästen hunnit bli trött och få träningsvärk. Vi vet ju själva hur det är att springa med träningsvärk. Hästen får samma känsla och då måste man parera upp det. Men det går bra så länge som jag rider honom ordentligt, säger Lily Herrmann.

Till sin hjälp har hon en tränare och mamma på plats i Frankrike, plus en tränare hemma i Sverige som deltar på videosamtal.