Det var den 14 februari som en 40-årig kvinna i Bromma anmäldes försvunnen. Den 15 februari greps en man i 40-årsåldern i Bromma misstänkt för människorov.

Några dagar senare gick polisen ut med en efterlysning av kvinnan. Bland annat en bild av när hon passerar t-banespärren i Stora Mossen, samt på en bil som tillhör den häktade mannen och som enligt polisen ska ha befunnit sig i Bromma, Nacka och Ekerö.

Har efterlysningen lett utredningen framåt?

– Vi har fått in tips som vi har jobbat med, säger åklagaren Josefina Yalo som leder utredningen.

Rubriceras som mord

Mannen satt först häktad misstänkt för människorov. När mannen omhäktades förra fredagen ändrades rubriceringen till mord, trots att ingen kropp har hittats.

– Vi har inte hittat henne, rubriceringen har mest att göra med tiden som gått sedan hon försvann och att vi inte har något som tyder på att hon är vid liv. Jag menar att det är sannolika skäl att kvinnan har utsatts för brott, säger åklagaren Josefina Yalo.

Ger den ändrade rubriceringen dig mer maktmedel i den fortsatta utredningen?

– Nej, det kan jag inte säga, det är bara en rubricering som passar in i hur utredningsläget ser ut, att vi letat efter henne så pass länge, säger Josefina Yalo.

Josefina Yalo har fram till 31 mars på sig att väcka åtal men hon bedömer att utredningen inte är klar till dess.

– Vi har en väldigt omfattande utredning som är inne i ett intensivt skede, men vi vet ännu inte med säkerhet vad som har hänt.

Mannens advokat, Charlie Tvärenvigg, skriver i ett mejl till Mitt i:

"När det gäller det nu aktuella ärendet är jag i detta skede av utredningen förhindrad att lämna några kommentarer."

Mitt i har sökt kvinnans målsägandebiträde.