I slutet på förra året larmades polisen till en bostad i Järfälla. En kvinna hade slagit larm om att hon lurat sin partner och bundit fast honom.

Mannen hade lyckats fly när kvinnan ringde 112. Polisen kom till bostaden och grep kvinnan.

I domen från Attunda tingsrätt framgår det att kvinnan hade bundit fast mannen med hjälp av buntband vid handleder och vrister. Hon ska därefter ha fäst en snara runt hans hals. I förhör uppger mannen att han kände kraftig dödsångest och panik då han vid flera tillfällen inte fick luft. Enligt domen ska mannen ha varit fastbunden i 30 minuter innan han lyckades fly.

I domen framgår det att motivet till det olaga frihetsberövandet ska ha varit att kvinnan trott att mannen hade varit otrogen.

Ett av de buntband som kvinnan använde för att fängsla mannen.

Ett av de buntband som kvinnan använde för att fängsla mannen.

Polisens förundersökning

Kvinnan nekar till brott

Kvinnan nekar till brott och har i förhör tagit tillbaka det hon sa i larmsamtalet och hänvisat till att hon då var i chock. Hon menar att mannen frivilligt låtit sig bindas, och att han väldigt snabbt tog sig loss på egen hand.

Tingsrätten anser dock att det står utom rimlig tvivel att händelsen utspelat sig på det sätt som mannen berättat. Kvinnan ska därför dömas till olaga frihetsberövande och grov misshandel till två års fängelse.