Efter två års pandemi är det knappt man vågar tro att det är sant. Vi får gå på teater och konserter! Utan restriktioner.

Det här har kulturproducent Karin Andén med kollegor på Upplands Väsby kommun tagit fasta på och skapat ett brett utbud för alla åldrar i Messingens scenrum att mysa till när höstvindarna viner.

Några smakprov är:

Den 30 september blir det eldig flamenco! "La Leyenda del Tiempo", en internationell ensemble med tolv musiker och dansare, dirigeras av två flamenco-giganter från Sevilla och Barcelona. 

– Messingen deltar i Stockholms jazzfestival med två jättefina program: Kristin Amparo och Backlura 22 oktober samt en jazzlunch med Ellas kapell 14 oktober, säger Karin Andén.

Det blir en favorit i repris när Brynolf & Ljung den 19 oktober kommer till Messingen för femte gången, denna gång visas ett genomdrag av "Stalker".

En vecka senare, den 26 oktober, visas Riksteaterns föreställning "Laika" med Özz Nujen. "En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand", enligt programmet.

I "Minnet" (5/11) får vi möta "Talang"-finalisten, jonglören och magikern Peter Åberg. som med olika trick och nummer visar vad minnet är kapabelt till.

– Vi fortsätter även med våra populära kulturluncher, säger Karin Andén.

Den 1 december är det författaren Karolina Ramqvist som gästar kulturlunchen med sin nya bok "Bröd och mjölk". Den handlar om hennes relation till mat, från barndom till vuxenblivandet.