Regndiset ligger som en blöt vante över Midsommarkransen när Mitt i träffar Moa Carlebecker. Allt är sällsynt grått och därför syns hon extra väl när hon kliver in på stamstället Noli Deli, ett stenkast från hemmet.

– Jag blir mer och mer färgglad för varje år som går. Min garderob ser ut som ett tivoli, säger hon och hänger av sig sin långa, mångfärgade halsduk.

– Jag får väldigt mycket kärlek från K-pop-fansen. Det är härligt, säger Moa Carlebecker.

– Jag får väldigt mycket kärlek från K-pop-fansen. Det är härligt, säger Moa Carlebecker.

Johannes Äng

En djupare mening

Lördag den 17 februari kan svenskarna se Moa Carlebecker tävla i Melodifestivalens tredje deltävling. Som artist heter hon Cazzi Opeia och låten hon sjunger är "Give My Heart a Break".

– Det är en upplyftande och glad poplåt, men med en djup mening i texten. Den handlar om hur jag hanterar min ångest – om hur mina känslor blir så många och starka att jag vill pausa dem. Jag är färgglad men inuti mår jag inte alltid bra och det är viktigt att våga prata om det, säger hon och hugger in på en bit pizza.

Hur det går den 17 februari återstår att se. Faktum är att hon redan skördat stor framgång i Melodifestivalen. Hon är en av låtmakarna bakom "Tattoo", låten som Loreen vann både Sverigefinalen och Eurovision Song Contest med 2023.

Skrev Loreens vinnarlåt

Från början var det meningen att Cazzi Opeia själv skulle sjunga "Tattoo".

– Men det är en för dramatisk låt för mig. Jag gillar att sjunga glad och sprallig pop och kände i magen att det inte var rätt. Så jag föreslog att Loreen skulle sjunga den. Och det blev ju otroligt bra – Loreen fick en comeback och jag fick också en stor framgång, säger hon.

Framgången med "Tattoo" var inget enstaka lyckokast. Lite i skymundan är Cazzi Opeia en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare. Allt tog sin början 2016. Då hade hon varit popartist i flera år men inte riktgt fått fart på karriären. Ett musikförlag menade att K-pop skulle passa henne som hand i handske och föreslog att hon skulle åka till Sydkorea.

– 2016 åkte jag dit. Och då bara lossnade det. Lekfullheten i K-pop passar mig så bra, att kunna bygga upp låtar utan så mycket regler och med många melodier i samma låt, säger hon och slår ut med armarna.

När Cazzi Opeia hittade till K-popen hittade hon hem, musikaliskt.

När Cazzi Opeia hittade till K-popen hittade hon hem, musikaliskt.

Johannes Äng

Fans i K-pop-världen

Sedan dess har Cazzi Opeia skrivit 120 låtar om året till framgångsrika K-pop-band i Sydkorea och överöses med kärlek från fansen. Och genren har inte bara stora lyssnarskaror i Sydkorea. I USA har Cazzi Opeia toppat olika Billboardlistor med 49 låtar.

Komponerat låtar har hon gjort sedan hon var 11 år, då hon skrev sången "Kanske" hemma i sovrummet i uppväxtorten Växsjö. Det var också under mellanstadiet som hon började kalla sig Cazzi Opeia, efter stjärnbilden Cassiopeja.

– Jag älskar stjärnor och allt som har med rymden att göra. Dessutom bildar stjärnbilden Cassiopeja ett W på himlen. Vänder man på det blir det ett M, som i Moa, säger hon.