Det var under de tidiga morgontimmarna på torsdagen den 7 april som polisen larmades till Bro med anledning av att en kvinna attackerats av en annan kvinna med tillhyggen.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans, polisen meddelade under förmiddagen att hon hade avlidit till följd av sina skador.

Kort efter händelsen i Bro kunde en polisen gripa en annan kvinna, som är i 45-årsåldern, misstänkt för mord.

– Vi har fått en berättelse från den misstänkta om vad som ligger bakom den här händelsen. Exakt vad det kan handla om kan vi inte gå in på, men det handlar inte om nätverkskriminalitet, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Mitt i tidigare på torsdagen.

https://www.mitti.se/nyheter/kvinna-attackerad-med-tillhyggen-avled-av-sina-skador/repvdg!gJkdYfpIFnv079Hji@5Rgg/

Hos kommunen känner man till händelsen i Bro. I nuläget uppger kommunikationschefen Sara Eklind att Upplands-Bros fältassistenter kommer att finnas i Bro med anledning av det inträffade.

– Kommunen kommer låta fältassistenterna arbeta uppsökande runt om i Bro under hela dagen och prata med de som kanske är oroliga, säger Sara Eklind.

Kommundirektören Ida Texell skriver i ett mejl till Mitt i:

”Med bestörtning och sorg tog jag emot informationen och beskedet om att personen avlidit till följd av sina skador tidigt i morse. Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Mina tankar är hos den avlidna personens familj och vänner".