Nackabon som är i 40-årsåldern dömdes den 11 juli till elva års fängelse av Södertörns tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott. Han hävdade att han var oskyldig, krävde att släppas och överklagade. Åklagaren krävde hårdare straff.

74 kilo kokain och 100 kilo hasch

Svea hovrätt anser det bevisat att Nackabon står bakom två identiteter i det krypterade chattprogrammet Sky ECC och att konversationerna är bevis nog.

”Det råder därför inte någon tvekan om att” Nackabon ”på olika sätt hanterade 74 kg kokain. Polisen har inte beslagtagit någon narkotika, men det finns fotografier på kokainet i chattarna där märkningen framgår”, skriver hovrätten.

Enligt hovrätten handlar det om stjärnkokain ”med mycket hög renhetsgrad”. Via den krypterade chatten skickade han bilder på pengar han tagit emot och när affärerna avslutades skrev han fraser som "Nu måste jag räkna pengar” och ”Koffert full med pengar".

Han fälls också för att ha varit med och hanterat 100 kilo hasch som beslagtogs på fyra olika platser i Stockholmsområdet: närmare 59 kilo i en bostad i Bandhagen och ett garage i Bromsten, 45,6 kilo i en bostad i Vällingby och 192 gram i en bil.

Drar av inköpskostnader

Därför dömer även hovrätten Nackabon till elva års fängelse. Däremot justerar hovrätten ner beloppet som Nackabon ska betala till staten för sina narkotikaaffärer.

Tingsrätten dömde honom att betala tillbaka 17,5 miljoner kronor, hovrätten nöjer sig med 10 miljoner kronor. ”Narkotikaförsäljningen har varit förenad med vissa inköpskostnader” och de ska enligt brottsbalken och narkotikastrafflagen dras av, konstaterar domstolen.

En man från Bandhagen döms precis som i tingsrätten till tre års fängelse för grovt penningtvättsbrott för att ha fört ut närmare 6 miljoner kronor ur landet.