Vaccineringen går framåt i Täby och nu vaccineras personer som är 75 år och äldre, det betyder att personer som är 80 år och äldre alla har fått sin första dos. De äldstas andra dos ges parallellt som de över 75 år får sin första dos.

– När vi är klara med denna grupp så blir det 65 år och äldre, vi tar äldst först och går nedåt i fas 2, där vi är nu, säger Malin Sandberg, verksamhetschef på Täby vårdcentral och ansvarig för frågor kopplat till covid-19 för vårdcentralerna i Täby kommun.

VaccinDirekt vaccinerar i nya lokalen

För att stötta upp vårdcentralerna när det kommer mycket vaccin så har VaccinDirekt fått i uppdrag av regionen att vaccinera mot covid-19 i en lokal i kommunhuset.

– Kommunen har fått frågan från länsstyrelsen att VaccinDirekt ska få ha lokalen till sista juli, säger Stefan Berg, pressansvarig Täby Kommun.

Långa köer

Redan första dagen ringlade köerna långa utanför kommunhuset, många fick vänta trots att de hade bokat tid, enligt P4 Stockholm. Enligt Aftonbladet kommer VaccinDirekt att anlita trängselvärdar framöver, men på skärtorsdagen när Mitti var där så var det ingen kö. Förhoppningsvis kan det fortsätta så även efter påsk.

Lätt att boka

Är man 75 år och äldre kan man boka tid för vaccination på alla vårdcentraler eller på appen Alltid öppet. Det finns möjlighet att ringa till alla vårdcentraler och de har även olika bokningssystem online.