Alexander Erwik, Patric Nilsson och Henrik Olsson tyckte att det saknades bra HBTQI+-ställen, så de bestämde sig för att starta ett eget.

Den 14 oktober slår klubben Milq upp portarna i pampiga Brygghuset vid Odenplan. Målgruppen är framför allt HBTQ-personer över 25 år.

– Det känns superbra. Det är en cool lokal och folk är supertaggade! Historiskt har det funnits en del bra ställen på Kungsholmen och i Vasastan. Det är jättemånga som hör av sig till oss och är positiva till något nytt så centralt, säger grundaren Alexander Erwik som bor i närheten.

Klubben kommer att hållas en fredag i månaden. Just nu renoveras lokalerna som i dag rymmer 350 gäster, men som snart har utrymme för 700 besökare.

Det kommer framför allt att spelas dans- och popmusik. I takt med att byggjobben blir klara blir det fler dansgolv och barer.

– Vi vill skapa något som är intimt och personligt. HBTQ-personer ska känna sig trygga och känna igen folk. Men alla är såklart välkomna om man har en tolerant attityd. Är du queer i din attityd räcker det gott, säger Alexander Erwik.

Han och vännerna tycker att gayklubbar i Stockholm "blivit för straighta".

– Många kanske upplever att det inte är riktigt lika gay som det en gång var.

Tanken med Milq är att hitta tillbaka till känslan vid 2000-talets början.

– Vi kommer ju inte att stå i dörren och ta sexualitet på folk, men det här är inte stället man ska gå till med en möhippa med åtta straighta tjejer eller många heterokillar, däremot är alla HBTQ-personer välkomna med sina vänner, oavsett läggning.