Att den klassiska Alliansen skulle fortsätta styra i Salem var väntat, men inte säkert förrän en politisk plattform för den kommande mandatperioden var på plats.

Nu är en sådan klar. I den är man överens om utvecklingen av Salems stadskärna, renoveringen av ishallen och en modernisering av sim- och sporthallen. Fokus kommer också att riktas mot skola och omsorg.

– Den kommande mandatperioden ser vi fram emot Salems stadskärna som vi hoppas ska börja ta form. Fågelsången skola invigs. Genom att fortsätta ha en ansvarsfull ekonomisk politik står vi rustade för kommande utmaningar. Alliansens arbete med att stärka våra skolor ska fortsätta, säger Rickard Livén (M), som fortsätter som kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

Klimat, skola och trygghet

Klimatpolitiken och arbetet för ett klimatneutralt Salem är också en prioriterad fråga. Likaså är arbetet mot psykisk ohälsa.

– Vi fortsätter också att stärka miljö- och klimatarbetet vilket är helt nödvändigt för att klara klimatkrisen. Jag är även glad för ett ökat fokus på en trygg och likvärdig skola där varje elev får möjligheten att lyckas och må bra, säger Raili Nilsson (C) i ett uttalande.

Utbildningen i kommunen ska också stärkas, lovar Liberalerna.

– Under perioden är vi enade kring att sätta mer fokus på eleverna i skolan vilket såklart glädjer oss liberaler, säger gruppledaren Johanna Liljedahl i ett uttalande.

Kristdemokraterna lovar att Salem ska vara en kommun där man får lov att växa.

– Salem ska vara en attraktiv kommun där alla generationer ska trivas, utvecklas och känna trygghet, säger Pernilla Schubert (KD) i ett uttalande.