Dockan Birgitta blev känd, tillsammans med sin son Kjell, i SVT:s serie Kjell från 2007. Senast har Birgitta gått att se på teaterscenen, när hon var med i uppsättningen Dockhumor på Scala.

Nu har hon tagit steget över till litteraturens värld med ljudboken Birgittas dagbok. Mitt i fick chansen att ställa några frågor till den kedjerökande, travälskande kvinnan i samband med släppet.

https://www.mitti.se/nyheter/det-vill-bagisprofilen-se-i-gamla-publokalen/reptbr!YYgdwtCH2g92lOPRMsApQ/

Att släppa en bok är bara kul, och inte det minsta nervöst, låter Birgitta hälsa. Hon har skrivit dagbok från att hon var 15 år gammal, och hon skriver fortfarande varje dag. En bra plats att skriva är på balkongen när man tar en cigg, berättar hon.

– Det är en bra plats att sitta på, harmonisk, så kan man heja på talgoxar.

Varför skriver du?

– För att rensa hjärnan på intryck, så man kan bli av med dem och gå vidare.

Hur känns det att dela med sig av något så privat?

– Det känns bra. Det är som gamla pojkvänner, det är preskriberat och glömt. Och killarna vet jag inte ens om de lever längre.

Din son Kjell är ganska känd. Får man någon inblick varför han blev som han blev?

– Jag är inte så intresserad av Kjell, trots att han är min son. Jag tänker inte på honom när jag skriver, jag brukar glömma bort att jag är hans mamma.

Har du en favorit bland inläggen du har läst in?

– Den från -91, när jag var relationsrådgivare på en finlandssvensk tidning. Jag gjorde ett väldigt bra jobb, och det skulle jag gärna göra mer av.