Bröderna Brothers i mysrörsbeslyning

Alf, Ralf, Rolf, morbror Glenn och kusin Douglas är samlade inför i årets jul-kickoff-show med Bröderna Brothers. Möt The Alphabets med rykande rockiga riff, Family Five som dammar av sig själva och bröderna som önskar alla nåt nytt år! Göteborgsbandet Bröderna Brothers bildades 1986 och blev kult med låtar som Torsten, Rumphugget och Kärlek i rymden. Deras mellandagsshower på restaurang Gillestugan var länge en tradition med vardagsakrobatik, rockoperor, kupletter och miniskid-stepp. De har också satt upp shower på Stadsteatern, Folkteatern, Nefertiti, kvartersscenen 2Lång och 2016 30-årsjubilerade bandet på Lorensbergsteatern.

Plats: Musiken Hus, söndag–tisdag 10, 11 och 12 december. Dörrarna öppnar kl. 18.00. På scen kl. 19.30.

Långsamhetens vällust. Videoverket Samur visar två dansare som interagerar med naturen.

Långsamhetens vällust. Videoverket Samur visar två dansare som interagerar med naturen.

Zheng Bo

Långsamhetens vällust

Genom dans, film, teckning och ett nyproducerat verk i mossa bjuds publiken in att ompröva invanda föreställningar om naturen och människan. Göteborgs Konsthall presenterar Skandinaviens första soloutställning med den internationellt uppmärksammade konstnären Zheng Bo. Utställningen Långsamhetens vällust utforskar utmaningar i vår gemensamma tillvaro och flätar samman frågor om klimat, tid, uthållighet och konst. Zheng Bo verkar inom ett ”posthumanistiskt fält med fokus på mer-än-mänskliga relationer relationer där växtlighet och människa betraktas som jämlikar”. Bara en sån sak! 

Plats: Göteborgs Konsthall, Götaplatsen, lördag 9 december, kl. 11.00–17.00. Fri entré. Pågår till och med 14 april 2024.

Standup gånger två med Fredrik Andersson i Göteborg.

Standup gånger två med Fredrik Andersson i Göteborg.

Pressbild

Standup med Fredrik Andersson

Fredrik Andersson har länge glatt oss med sina sylvassa skämt och prisbelönta soloshower. Men de senaste åren har han blivit mer och mer allmängods och är en av de mest sedda komikerna på nätet. Med sin avslappnade stil vrider och vänder han på samtidens stora och små frågor, alltid med stora skratt som resultat. Från att vara skämtskrivare åt flera av landets största humorprogram, till att satsa helt på sin egna karriär som ståuppkomiker – Fredrik har slagit igenom och gör nu succé i hela landet med sin standupturné! Nu bjuder han upp till en exklusiv standupshow som tänjer på humorgränserna – två gånger!

Plats: Draken Live, Heurlins Plats 15, lördag 16 december, kl. 17.00–18.30 och 20.00–21.30.

SciFiWorld Göteborg gör äntligen comeback på Svenska Mässan. Och C-3PO kommer på besök.

SciFiWorld Göteborg gör äntligen comeback på Svenska Mässan. Och C-3PO kommer på besök.

Pressbild

SciFiWorld

SciFiWorld Göteborg gör äntligen comeback på Svenska Mässan! Större lokaler, spännande gäster och massor av roliga utställare och aktiviteter väntar. Det arrangeras gratis frågestunder med de inbjudna gästerna. Skådespelarna berättar om sina karriärer och upplevelser och du kan passa på att fråga de där frågorna du alltid velat ha svar på. I år får du bland annat möta C-3PO, Apollo Creed och Seamus Finnigan. Självklart blir det en SciFiWorld All Star Parade, en cosplay parad där alla karaktärer är välkomna, allt från Star Wars och seriefigurer till skräck, zombies och manga. Och kom ihåg, det är kontanter som gäller i entrékassorna och många utställare tar endast cash.

Plats: Svenska Mässan, lördag 9 och söndag 10 december, kl. 10.00–18.00.

Fira jul med Franska Trion på Pustervik.

Fira jul med Franska Trion på Pustervik.

Jacqueline Hellman

Jul med Franska Trion

I fjol firade Franska Trion 20-årsjubileum som band och gjorde det bland annat genom att släppa sitt 12:e album Mellan 4 väggar. ”Låtarna fortsätter att komma och så länge de gör det känns Franska Trion som rätt forum för mina låtar, mina texter och min musik”, formulerade sångaren och pianisten Matti Ollikainen saken. Och nu är det tillbaka, på scen! Förutom Matti består Franska Trion av Viktor Turegård (kontrabas) och Christopher Cantillo (trummor) och såklart att de i december traditionsenligt ger sig ut på en julturné.

Plats: Pustervik, fredag 15 och lördag 16 december, kl. 19.00. På scen, kl. 20.00.