Kajsa Jäderberg har hunnit landa några dagar efter junior-VM i Schweiz, när Mitt i Tyresö pratar med henne.

– Det var en jätteskön känsla att vara med i tävlingen och något jag verkligen alltid velat vara. Jag har fått uppnå min dröm, säger Kajsa Jäderberg som är uppvuxen i Tyresö och Älta.

Hennes lag svenska mästarna Team Seaside satte nytt säsongsbästa under junior-VM och slutade på sjunde plats, vilket är lagets bästa placering någonsin i tävlingen. Sverige blev därmed fjärde bästa nation och säkrade två platser till nästa år då tävlingen arrangeras på hemmaplan.

"En fantastisk prestation", kommenterar Svenska Konståkningsförbundet.

Började som 3-åring

Som född in i en ishockeyfamilj har Kajsa Jäderberg stått på skridskor sedan hon var tre år. Hon tränade och tävlade länge som singelåkare.

Vändningen kom 2018 när hon i en SM-tävling i Älta ishall såg synkroniserad konståkning. Efter en provträning började åka för Nacka Teamåkningsklubb.

Men hon ville vidare och hade siktet inställt på VM.

Flyttade ensam till Tjörn

Förra året flyttade hon som 15-åring ensam från Tyresö till Tjörn på västkusten för en plats i Team Seaside.

– Jag kände att jag fick ta chansen. Jag vill verkligen utvecklas. Det känns verkligen superkul med något nytt och att få vara med om en sådan lagkänsla. Alla hänger med alla och har samma intresse. Alla tävlingar är mycket roligare när man som lag som tillsammans.

Laget tränar vanligtvis fyra dagar i veckan med pass som koreografi och balett.

– Alla är villiga att ge allt för att det ska bli så bra som möjligt. Att vår hårda träning och allt slit gav resultat i VM var verkligen jättekul.