Julbubbel med Bubble Laboratory

Doktor Bubble slår in julklappar som han levererar till sig själv. Hans enda sällskap är en liten docka, Mini-Milkshake som genom ett litet julmirakel kommer till liv, blir stor och vill bli vän med Doktor Bubble. Bubble Laboratory är en prisad teatergrupp från Australien som skapar bubbelteaterföreställningar för barn och vuxna. Deras föreställningar är fulla av färgglada karaktärer, spännande berättelser och de har också en strävan om att bygga en bättre värld. Varje år skapar de ett nytt bubbeläventyr och reser över hela världen för att spela för entusiastisk publik i alla åldrar. Föreställningen är helt ordlös.

Plats: Stora Teatern, söndag 17 december, kl. 15.00.

Eric Gadd, eller Carl Erik Gudmund Sojdelius som han egentligen heter, gästar Pustervik och Göteborg under mellandagarna.

Eric Gadd, eller Carl Erik Gudmund Sojdelius som han egentligen heter, gästar Pustervik och Göteborg under mellandagarna.

Pressbild

GBG Soulparty 4.0 – Eric Gadd

GBG Soulparty är tillbaka på Pustervik med en soulfest med livemusiken i fokus. Frontar under kvällen gör Göteborgs mesta soulartister Paul MacInnes, Lollo Gardtman och Johanna Hjort samt sångarna från funkiga DELUXE, Kajsa Borg och Jonathan Jaarnek Norén. Och inte minst Special Guest – Sveriges soulkung nummer 1 – Eric Gadd! Alla backade av en Hammondorgel, full blåssektion, percussion, kör och massa annat skoj, för på scen står 10-manna bandet, under ledning av Dan Lindén. Kvällen bjuder på black and white-soul och funk, old school och nytt, i klassisk tappning samt egna format och mellan liveseten håller klubbens Soul DJs ställningarna. En helkväll i musikens tecken!

Plats: Pustervik, torsdag 28 decdember, insläpp från kl.19.00 .

En julig konsertkväll med en av världens främsta vokalgrupper – The Real Group.

En julig konsertkväll med en av världens främsta vokalgrupper – The Real Group.

Pressbild

The Real Group – En riktig jul

Genom åren har The Real Group kommit att bli synonymt med vokalmusik i världsklass – nu kommer de till Göteborg för en julkonsert fylld av såväl stämningsfulla julklassiker som gnistrande energi. Sedan starten 1984 har den hyllade gruppen gjort nära 3000 konserter över hela världen och ständigt utmanat gränserna för vad som kan åstadkommas med rösten som enda uttrycksmedel. Möt Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon och Daniele Dees i en spännande jul-mix av jazz, pop och körmusik i The Real Groups patenterade a cappella-stil.

Plats: Lorensbergsteatern, söndag 17 december, kl. 18.00.

En nyare julsaga – familjemusikal baserad på Dickens klassiska berättelse.

En nyare julsaga – familjemusikal baserad på Dickens klassiska berättelse.

Pressbild

En julsaga

Den bittra, snåla och elaka Scrooge hatar allt och alla. Värst av allt är julen. Han kan inte tänka sig något värre än glad, generös och kärleksfull gemenskap. En natt kommer en avliden väns ande på besök och tre spöken tar med Scrooge på en omvälvande resa genom hans liv – barndomen, nutiden och framtiden. Natten förvandlar Scrooge och öppnar hans hjärta för kärlek och omtanke. Nypremiären av Charles Dickens klassiska julsaga är omvandlad till en musikal fylld av humor, medmänsklighet och ett och annat otäckt spöke. Här blandas Dickenskt 1800-tal med färgsprakande festkarneval och stilla snöfall med blinkande disco. Musikal, opera, pop, rap och klassiska julsånger!

Plats: GöteborgOperan, söndag 17 december, kl. 15.00 och 18.00, tisdag 19 och torsdag 21 december, kl. 18.00 och fredag 22 december, kl. 15.00 och 18.00.

Vantrivs vi i kulturen? är en samtalsserie där vi frågar oss hur det är ställt med människan i kulturen idag. Nu är det hög tid för julspecial.

Vantrivs vi i kulturen? är en samtalsserie där vi frågar oss hur det är ställt med människan i kulturen idag. Nu är det hög tid för julspecial.

Pressbild

Julspecial – Vantrivs vi i kulturen? 

Julen är för vissa av oss en tid av gnagande vantrivsel. Men vad handlar den egentligen om? Kan det vara sorgen över den förlorade barndomen? Eller dissonansen som uppstår då julens budskap förlorar sin symboliska mening? För snart hundra år sedan konstaterade Sigmund Freud i sin bok Vi vantrivs i kulturen att vi lever och plågas under kulturens bojor. Så hur mår vi egentligen? Vart är vi på väg? Genom samtal hoppas arrangörerna kunna få syn på något i oss själva, i vår samtid, och kanske något om en möjlig framtid. Skapa utrymme för samtal som faktiskt kan förändra oss, och som inte bara återupprepar invanda ståndpunkter och tankemönster. Vill du vara med? Välkommen!

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, torsdag 21 december, kl. 18.00–23.59.